Don’t Look Up

angst seks discriminatie groftaalgebruik

Geregisseerd door Adam McKay

Acteurs: Jennifer Lawrence,Leonardo DiCaprio,Timothée Chalamet,Rob Morgan,Meryl Streep,Jonah Hill,Cate Blanchett,Tyler Perry

Duur: 139 minuten

Drama komedie
IMDB logo 7.3 op basis van 126,103 reviews

Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), een student astronomie, en haar professor Dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio) doen een verbazingwekkende ontdekking over een komeet die in een baan om het zonnestelsel draait. Het probleem? Het ligt op directe ramkoers met de aarde. Het andere probleem? Het schijnt niemand ook maar iets te interesseren. De mensheid waarschuwen voor een ‘planetendoder’ zo groot als de Mount Everest is blijkbaar een erg ingewikkelde opgave.

Met hulp van Dr. Oglethorpe (Rob Morgan) beginnen Kate en Randall aan een mediatour. Deze brengt hen van het kantoor van de onverschillige president Orlean (Meryl Streep) en haar onderdanige zoon en tevens stafchef Jason (Jonah Hill) naar de radiogolven van The Daily Rip, een vrolijke ochtendshow gehost door Brie (Cate Blanchett) en Jack (Tyler Perry). Met nog slechts zes maanden te gaan tot de komeet inslaat, hebben ze geen tijd te verliezen om de aandacht te krijgen van een publiek dat geobsedeerd is door social media. Iets wat schokkend komisch blijkt te zijn. Want wat is er in hemelsnaam nodig om de wereld gewoon omhoog te laten kijken?!


GIGANT houdt zich aan de geldende corona-maatregelen. Welke maatregelen dat zijn lees je hier.

NRC
“Adam McKay is in topvorm in de apocalyptische komedie ‘Don’t Look Up’. Zijn beeld van een redeloos en reddeloos Amerika is een typisch product van de Trumpjaren.”
Volkskrant
“Het amusante, soms wat gemakkelijk scorende Don't Look Up verbeeldt de huidige tijd als satire, in de wetenschap dat deze tijd de satire op eigen kracht al voorbijstevent. ”
Filmkrant
“Don’t Look Up is de satire allang voorbij. Het is een wrange spiegel voor onze tijd en toekomst, die door de weergaloze cast en sublieme muziek van Nicholas Britell desalniettemin verdomd fraai aandoet.”
AD
“Cynische satire Don't Look Up komt soms griezelig dicht bij de huidige coronagekte.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 10,50
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00
Culture Club € 0,00
Culture Club 25 € 0,00
Culture Club 50 € 0,00

Tickets & tijden

Vrijdag 28 januari
Zondag 30 januari
Maandag 31 januari
Dinsdag 01 februari