Délicieux

9plus angst groftaalgebruik

Geregisseerd door Éric Besnard

Acteurs: Isabelle Carré,Benjamin Lavernhe,Grégory Gadebois

Duur: 112 minuten

Gesproken taal: Frans

Drama

Délicieux is dé film voor food lovers. Tegen de achtergrond van de Franse Revolutie wordt een herberg tot restaurant omgetoverd met een uitgebreid menu dat voor iedereen toegankelijk is. Dat blijkt het eerste ‘restaurant’ te zijn. De culinaire hoogstandjes en politieke ontwikkelingen bieden een smakelijk feelgood drama.

Wanneer kok Pierre Manceron (Grégory Gadebois) zijn adellijke werkgever en diens gasten een nieuw gerecht voorzet, wordt hij op staande voet ontslagen. Met eten dient men niet te spotten. Manceron en zijn zoon vluchten naar het platteland om een herberg te runnen. Als de mysterieuze Louise (Isabelle Carré) arriveert, blijkt zij in staat Manceron weer met plezier te laten koken. Het duurt niet lang of de kok tovert de herberg om in een gastronomisch paradijs: het allereerste Franse restaurant!
Terwijl de Franse adel vast blijft houden aan het verleden, laat Délicieux zien dat de revolutie aanstaande is en begint in de keuken.

De Volkskrant
“De ingrediënten van de film zijn keurig in balans.”
NRC
“Likkebaarden bij de Franse keukenrevolutie.”
Trouw
“Mooi, om via eten – als voeding, cultuur, sociaal bindmiddel – iets te vertellen over historische verschuivingen.”
VPRO Gids
“Deze culinaire feelgood film zit vol schilderachtige plaatjes en personages met wie je makkelijk meeleeft. En niet onbelangrijk in dit genre: de opgevoerde delicatessen wekken de eetlust prima op.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Tickets & tijden

Zondag 10 juli
Maandag 11 juli
Dinsdag 12 juli
Vrijdag 15 juli
Zondag 17 juli
Dinsdag 19 juli
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement

Meer resultaten...