Dark Rider

all angst

Geregisseerd door Eva Küpper

Acteurs: Ben Felten,Kevin Magee

Duur: 91 minuten

documentaire

Als tiener werd de Australiër Ben Felten (51) gediagnosticeerd met een degeneratieve oogziekte, waardoor hij halverwege de dertig volledig blind werd. Ondanks jaren vol tegenslagen en de enorme risico’s, is Ben vastbesloten zijn kinderdroom om een professionele motorcoureur te worden, na te jagen. Samen met voormalig Grand Prix-kampioen Kevin Magee (57) wil hij het wereldsnelheidsrecord op land verbreken en de snelste blinde motorrijder ter wereld worden. Tijdens hun intense reis kruisen de paden van Ben en Kevin die van de dertienjarige Jed, die worstelt om zijn weg in het leven te vinden en lijdt aan een vergelijkbare oogaandoening.

Jouw bezoek aan GIGANT
Wij zijn ontzettend blij je weer welkom te mogen heten in onze filmzalen. Op dit moment hebben onze filmzalen een beperkte capaciteit i.v.m. de 1,5 m maatregel. Wil je verzekerd zijn van een plek wacht dan niet te lang met het kopen van jouw filmticket.

Kijk voor meer informatie over de maatregelen die wij nemen en jouw bezoek aan GIGANT op deze pagina.

Filmtotaal
“De opbouw van de film is uiterst spannend en maakt dat er tot het einde voor de sympathieke Ben geduimd zal worden.”
Volkskrant
“Spannend verslag van de race van Ben Felten. Hij wil de snelst razende blinde persoon ooit worden.”
NRC
“Een blinde motorrijder racet met 260 km per uur over een Australisch zoutmeer, in de soms adembenemende documentaire Dark Rider.”
Cinemagazine
“Het verhaal van Ben loopt parallel met dat van een tiener met dezelfde degeneratieve oogziekte. Een welkome afwisseling.”
Filmkrant
“Met meer dan 250 kilometer per uur moet Magee via instructies – “links, rechts” – ervoor zorgen dat Felten op het rechte pad blijft. Deze adrenaline levert natuurlijk spectaculaire beelden op.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 10,50
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00
Culture Club € 0,00

Deze film zie je ook op

Bekijk films van GIGANT direct bij jou thuis met Picl.

Bekijk thuis met Picl

Tickets & tijden

Morgen