Clara Sola

12plus geweld groftaalgebruik

Geregisseerd door Nathalie Álvarez Mesén

Acteurs: Wendy Chinchilla Araya,Daniel Castañeda Rincón,Ana Julia Porras Espinoza,Flor María Vargas Chaves

Duur: 106 minuten

Gesproken taal: Spaans

Drama

Tussen de dieren en de omringende natuur is de veertigjarige Clara volkomen in haar element, maar op het erf van haar huis aan de rand van het Costaricaanse regenwoud markeren paarse linten de haar toegestane bewegingsruimte. Behept met een bochel en een ontwikkelingsstoornis leeft ze nog altijd onder het beschermende regime van haar devote moeder Fresia, die in haar aandoeningen een teken van Gods voorzienigheid ziet en haar genezende gaven toedicht.

Met regelmaat is ze het onwillige middelpunt van religieuze diensten waarmee doña Fresia ­­– die ook Clara’s nichtje Maria onder haar vleugels heeft – de huishoudkas aanvult. Een tweede bron van inkomsten is de witte merrie Yuca, die tegen betaling wordt uitgeleend aan een toeristische organisatie. Clara’s diepe verbondenheid met de natuur wordt met een vleugje mysterie in beeld gebracht en begeleid door een donkere, droomachtige score. Een nieuwe dierverzorger brengt lang onderdrukte gevoelens aan de oppervlakte.

Filmkrant
“Clara Sola, een dromerige film met magisch-realistische elementen, is een van de meest ontroerende speelfilmdebuten van het jaar.”
Volkskrant
“..dit is zo’n nauwkeurig gespeeld en geregisseerd verhaal dat je onmiddellijk deelgenoot wil maken van de belevingswereld van een ogenschijnlijk zonderling personage.”
NRC
“‘Clara Sola’ laat zien hoe het stereotype van de heilige vrouw ook gebruikt kan worden om vrouwen te onderdrukken.”
Telegraaf
“(…)Clara Sola wordt er een heel zintuiglijke film door, ook door de manier waarop aanrakingen haar raken. Actrice Wendy Chinchilla Araya is daarbij lang het verstilde middelpunt van dit sensuele drama.”
Parool
“Het speelfilmdebuut van de Costa Ricaans-Zweedse regisseur Nathalie Álvarez Mesén is een zinnenprikkelende film over het belang van zelfbeschikking.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 10,50
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00

Deze film zie je ook op

Bekijk films van GIGANT direct bij jou thuis met Picl.

Bekijk thuis met Picl

Tickets & tijden

Vandaag
Zondag 14 augustus
Woensdag 17 augustus
Donderdag 18 augustus
Vrijdag 19 augustus
Zaterdag 20 augustus
Maandag 22 augustus
Dinsdag 23 augustus
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement