Picknick met Taart | Cinemini Try-out

Geregisseerd door Mascha Halberstad, Tom Van Gestel, Mercedes Marro

Duur: 90 minuten

Cinemini Kinderfilm
Special Kinderfilm

Picknick met Taart

In Picknick met Taart volgen we een vos die taarten bakt. De taarten zien er verrukkelijk uit, iedereen is er, het is bijna zover! Maar toch gaat het vreselijk mis: de taarten worden gestolen. Het vosje gaat op een spannende zoektocht om de rovers te pakken te krijgen. Deze film is een verfilming van het verhaal van beroemde illustrator Thé Tjongh-King.

De film duurt 22 minuten.


Cinemini

Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in onze gezellige filmzaal. Op zondagochtend beleven peuters en kleuters Taartrovers Cinemini, een bijzonder programma waarin de kinderen film beleven en mogen spelen in een prachtig lichtlandschap.

Tijdens Cinemini vertonen we mooie, lieve, spannende, abstracte, verhalende en soms ook uitdagende korte films, speciaal voor peuters en kleuters. Daarna spelen de kinderen samen in een lichtlandschap, bestaand uit diverse installaties waarmee kinderen spelenderwijs ontdekken hoe licht verhalen kan creëren. Ze onderzoeken vorm, projectie, licht, schaduw, verhalen, beweging en kleur. Hoe ontstaan schaduwen? Waar komen beelden vandaan, hoe worden vormen groter of kleiner en hoe verdwijnen vormen in het niets? En welke verhalen kunnen ze in de vormen zien? Voor volwassenen is schaduw iets vanzelfsprekends, voor kinderen is het misschien wel een tovenaar die van de volwassenen lange reuzen maakt.

Veel kinderen beleven op deze manier hun eerste bioscoopbezoek op een manier die perfect bij hen past: de films worden vertoond met gedimd licht, het geluid staat niet te hard, de sfeer is ontspannen, de kinderen kunnen vrij bewegen en reageren op de films en na afloop verwerken de kinderen hun ervaring met al hun zintuigen.


Over Taartrovers Cinemini

Taartrovers Cinemini is een project dat ontwikkeld is door Taartrovers en Eye Filmmuseum. Het project is inmiddels al een aantal jaar iedere zondagochtend te beleven in Eye Filmmuseum in Amsterdam en zal vanaf september 2023 ook bij ons te ervaren zijn.

Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 4,00
Cineville € 0,00
Vriend € 4,00
Kinderen t/m 13 jaar € 4,00

Tickets & tijden

Zondag 01 oktober

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement