Charlatan

angst groftaalgebruik

Geregisseerd door Agnieszka Holland

Acteurs: Ivan Trojan,Josef Trojan,Juraj Loj

Duur: 118 minuten

Drama
IMDB logo 6.8 op basis van 1,616 reviews

Jan Mikolasek was een kruidendeskundige, die zijn volledige leven wijdde aan de zorg voor de zieken, ondanks de grote obstakels die hij tegenkwam in zijn privé- en openbare leven. Mikolasek werd geboren aan het begin van de 20e eeuw en verwierf roem en rijkdom met onorthodoxe behandelmethoden om een breed scala aan ziekten te genezen. Al ver voor de Tweede Wereldoorlog won de genezer in Tsjechoslowakije aan reputatie en rijkdom, zowel tijdens de nazi-bezetting als onder het communistische bewind. Beide regimes wilden zijn vaardigheden gebruiken en in ruil daarvoor bescherming bieden. Maar hoe hoog zou de prijs zijn die Mikolasek zou moeten betalen om deze status te behouden als het tij zou gaan keren? Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Jouw bezoek aan GIGANT
Wij zijn ontzettend blij je weer welkom te mogen heten in onze filmzalen. Op dit moment hebben onze filmzalen een beperkte capaciteit i.v.m. de 1,5 m maatregel. Wil je verzekerd zijn van een plek wacht dan niet te lang met het kopen van jouw filmticket.

Kijk voor meer informatie over de maatregelen die wij nemen en jouw bezoek aan GIGANT op deze pagina.

Cinemagazine
“Charlatan is een piekfijne productie op alle fronten en deelt zijn hoogwaardige esthetische kwaliteiten met middelgrote Hollywoodproducties.”
Volkskrant
“Fascinerend portret van de Tsjechische wonderdokter Jan Mikolásek.”
Trouw
“Ronduit fascinerend zijn de momenten waarop de kruidengenezer zijn diagnoses stelt.”
VPRO
“Biopic met een buslading aan potentieel interessante zaken - van Mikolášeks complexe karakter tot thema’s als trouw, verraad, geloof, moraal en homoseksualiteit.”
FilmVandaag
“Goed geacteerde film over het leven van een bijzondere en controversiële man.”
Parool
“Interessant portret van de in Tsjechië befaamde Mikolášek, die achtereenvolgens onder het stalinisme, nazisme en communisme leefde, regimes die hem afwisselend in twijfel trokken en beschermden.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 10,50
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00
Culture Club € 0,00

Deze film zie je ook op

Bekijk films van GIGANT direct bij jou thuis met Picl.

Bekijk thuis met Picl

Tickets & tijden

Vandaag
Dinsdag 21 september
Vrijdag 24 september