Buitenfilm: Licorice Pizza

12plus drugs groftaalgebruik

Geregisseerd door Paul Thomas Anderson

Acteurs: Alana Haim, Cooper Hoffman, Bradley Cooper, Sean Penn, Tom Waits, Benny Safdie

Duur: 134 minuten

Buitenfilm
Special

Dit jaar geniet je maar liefst 6 x van een prachtige Buitenfilm op het Van Reekumplein achter GIGANT.

Op 10, 12, 14, 17, 19 & 21 augustus toveren het plein achter GIGANT om tot een buitenbioscoop.

‘Licorice Pizza’ volgt de levens van Alana Kane en Gary Valentine. Beiden groeien gedurende de jaren 70 op in San Fernando Valley en worden verliefd op elkaar. Gary timmert daarnaast aan de weg om een acteercarrière op te bouwen.

“Hij is een jongen van vijftien, zij een vrouw van 28, maar dat hindert hem niet: hij voelt zich tot haar aangetrokken. En zij ook tot hem, tot haar verbazing, want hij is vaak even irritant als zelfverzekerd. Toch ziet ze ergens in die mix de vonk, de levensenergie, de vrije geest die ze met hem deelt, met hem wil delen. Ze rennen samen door de scènes, door de Valley waar de film zich afspeelt, langs flipperkasten, filmsterren en waterbedden. Hij was eerst kindacteur, nu waterbeddenverkoper en morgen misschien weer iets anders. Zij raakt bevlogen van een lokale politicus en wil haar leven graag serieuzer invullen. Maar wat ze ook doen, en hoe vreemd ze als stel ook lijken, steeds blijft hun wederzijdse aantrekkingskracht voelbaar. Anderson gebruikt die spanning eigenlijk als de achtbaan waarover we door de San Fernando Valley van de jaren zeventig razen.” – Filmkrant

‘Licorice Pizza’ is geregisseerd door Paul Thomas Anderson (‘Boogie Nights’, ‘Phantom Thread’, ‘Magnolia’) en volgt de aarzelende eerste stappen van Alana en Gary op het pad van de liefde. Hoofdrolspelers Cooper Hoffman (zoon van Philip Seymour Hoffman) en Alana Haim (lid van de indiepopgroep Haim) maken allebei een glansrijk debuut. Met gastrollen van Bradley Cooper, Sean Penn en Tom Waits.

Volkskrant
“Ook in Licorice Pizza tracht regisseur Anderson weer iets van de Amerikaanse ziel bloot te leggen. Hoofdrolspelers Alana Haim en Cooper Hoffman, beiden debutant, acteren innemend en vrij van maniertjes.”
Filmkrant
“Ongetwijfeld een van de beste films van het jaar: het zonovergoten maar stekelige liefdesverhaal Licorice Pizza van Paul Thomas Anderson. Het is die energie die de film zo goed maakt. De energie van twee pluspolen die elkaar eigenlijk af zouden moeten stoten. Maar dat lekker niet doen.”
NRC
“Een meesterlijke, nostalgische romkom.”
VPRO Gids
“Licorice Pizza is een heerlijk wispelturig coming of age-drama.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 10,50
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00

Tickets & tijden

Vrijdag 19 augustus
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement

Meer resultaten...