Aznavour, le regard de Charles

all angst

Geregisseerd door Marc di Domenico

Acteurs: Édith Piaf,Maurice Biraud,Romain Duris

Duur: 76 minuten

documentaire muziek
IMDB logo 7.1 op basis van 176 reviews

In 1948 kreeg Charles Aznavour een 16mm filmcamera van Edith Piaf. Het was zijn eerste camera die hij sindsdien altijd bij zich had. Tot 1982 schiet hij vele rollen vol. Het filmmateriaal is zijn persoonlijke dagboek. Aznavour filmt zijn leven, een leven als een film. Hij filmt altijd en overal. Momenten en gebeurtenissen, plaatsen waar hij optreedt, zijn vrienden, liefdes en narigheid. Een paar maanden voor zijn dood, bekeek hij het materiaal met Marc di Domenico. En besloot er een film van te maken, zijn film.

Jouw bezoek aan GIGANT
Wij zijn ontzettend blij je weer welkom te mogen heten in onze filmzalen. Op dit moment hebben onze filmzalen een beperkte capaciteit i.v.m. de 1,5 m maatregel. Wil je verzekerd zijn van een plek wacht dan niet te lang met het kopen van jouw filmticket.

Kijk voor meer informatie over de maatregelen die wij nemen en jouw bezoek aan GIGANT op deze pagina.

Volkskrant
“Een liefdevol samengesteld egodocument in intieme vorm.”
AD
“Een intiem filmisch dagboek op, waarin Aznavour zich niet alleen als artiest blootgeeft, maar ook als familieman.”
NRC
“Zijn onbegrensde nieuwsgierigheid naar de wereld en diepgevoelde empathie met ontheemden zijn bewonderenswaardig. Naast zijn chansons leeft nu ook zijn open blik voort.”
Cinemagazine
“Aznavour heeft een bijzonder oog voor emigranten; heimwee is een essentieel onderdeel van de film en van zijn muziek. ‘Regard de Charles’ is zijn particuliere levensverhaal.”
Filmkrant
“Een wonderlijk, springlevend dagboek dat aan de hand van tekst, 16mm-materiaal en muziek een verrassend intiem, onthutsend, mijmerend en fascinerend beeld schetst van een van de belangrijkste namen uit de recente Europese cultuurgeschiedenis.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 10,50
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00
Culture Club € 0,00

Tickets & tijden

Vandaag
Vrijdag 30 juli
Maandag 02 augustus
Dinsdag 03 augustus
Woensdag 04 augustus
Zaterdag 07 augustus
Dinsdag 10 augustus
Woensdag 11 augustus
Donderdag 12 augustus
Zondag 15 augustus