Avec amour et acharnement

12plus geweld seks groftaalgebruik

Geregisseerd door Claire Denis

Acteurs: Juliette Binoche,Vincent Lindon

Duur: 116 minuten

Gesproken taal: Frans

Drama

Sara (Juliette Binoche) en Jean (Vincent Lindon) zijn verliefd, ze wonen al een paar jaar samen. Het is een liefde die hen gelukkig en sterker maakt. Ze vertrouwen elkaar en het verlangen naar elkaar is nooit afgenomen. Op een ochtend loopt Sara haar vroegere minnaar François (Grégoire Colin), tegen het lijf, dezelfde François die haar aan Jean heeft voorgesteld, dezelfde François die ze zonder aarzelen voor Jean heeft verlaten. Ondanks dat hij haar niet ziet, is ze overweldigd door het idee dat haar leven plotseling kan veranderen. François stelt op zijn beurt aan Jean voor om weer samen te gaan werken. Het duurt dan ook niet lang voordat het drietal de controle over de situatie verliest. Avec amour et acharnement is een zinderend liefdesdrama over een turbulente driehoeksrelatie. Het is Claire Denis’ derde samenwerking met de gerenommeerde auteur Christine Angot, met wie ze Un beau soleil intérieur maakte en waarin Juliette Binoche eveneens de hoofdrol vervulde. Avec amour et acharnement ging in première op de Berlinale 2022, waar het genomineerd was voor de Gouden Beer en de Zilveren Beer won voor Beste Regie.

Gebaseerd op het boek ‘Un tournant de la vie’ van Chritine Angot.

NRC
“In haar ogenschijnlijk ‘typisch Franse’ maar prikkelende film viert Denis de liefde niet, integendeel. Liefde is hier benauwend, zelfs verstikkend, iets om je uit te bevrijden.”
Trouw
“(…) Wat de film zo goed maakt, is dat Denis er vervolgens geen simplistisch verhaal over vreemdgaan of een driehoeksverhouding van maakt. Ze creëert iets veel onrustigers, dreigenders. De fantastische soundtrack draagt daar heel mooi aan bij.”
Parool
“Zorgvuldig bouwt Denis de spanning op, van kalm gevoerde gesprekken tot scherpe ruzies, in een film die volledig draait om dialogen en desondanks nooit een platte praatfilm wordt.”
Volkskrant
“Of het je nu aantrekt of afstoot, Avec amour et acharnement is een film met een ijzersterke wil.”
Filmkrant
“Acteerkanonnen Juliette Binoche en Vincent Lindon spelen een koppel dat met een bijna ondraaglijke rauwheid uiteenvalt in Claire Denis’ nieuwste film.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 10,50
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00

Tickets & tijden

Vandaag
14:30Geen tickets
Vrijdag 30 september
Zaterdag 01 oktober
Zondag 02 oktober
Maandag 03 oktober
Dinsdag 04 oktober
Woensdag 05 oktober
Donderdag 06 oktober
Vrijdag 07 oktober
Zondag 09 oktober
Maandag 10 oktober
Dinsdag 11 oktober
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement