Annette

angst drugs

Geregisseerd door Leos Carax

Acteurs: Adam Driver,Marion Cotillard,Simon Helberg,Russell Mael,Ron Mael

Duur: 140 minuten

Drama musical
IMDB logo 6.4 op basis van 9,027 reviews
Special

Voorafgaand aan deze vertoning van Annette geeft Kevin Thoma (filmcriticus / filmcomponist / dj) de lezing ‘De adem van film’.


Als de beroemde operazangeres Ann (Marion Cotillard) na een voorstelling de omstreden cabaretier Henry (Adam Driver) ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Al snel worden ze omgedoopt tot het perfecte glamourkoppel. De paparazzi volgt ze op de voet, de wereld adoreert ze. De geboorte van hun bijzondere dochter Annette zal hun leven echter voorgoed veranderen.


Over de lezing

De release van deze langverwachte nieuwe speelfilm van Leos Carax is voor Kevin Thoma de perfecte aanleiding voor De adem van film, een liefdevolle lezing over het weliswaar beknopte, maar ontzettend rijke oeuvre van eeuwig enfant terrible Carax. 

Met zijn debuut Boy Meets Girl (1984) maakte Carax een van de mooiste liefdesgeschiedenissen uit de Franse cinema en ook met zijn voorlaatste werk, het onnavolgbare Holy Motors (2012), bewees hij dat film een grenzeloos droommedium kan zijn. Kevin Thoma heeft een mateloze bewondering voor de zinnelijke hyperbolen van Les amants du Pont Neuf (1991) en de koele schoonheid van Mauvais sang (1986), terwijl de donkere poëzie, bravoure en compromisloosheid van Pola X (1999) zijn blik op film én de werkelijkheid voor altijd hebben veranderd. 

Genoeg inspiratie dus voor een hommage in woord en beeld van ongeveer 45 minuten, waarin Thoma niet alleen op Annette ingaat maar ook op Carax’ ontwikkeling als cineast, zijn liefde voor musicals en de vaak getroebleerde ontstaansgeschiedenis van zijn films. Vanzelfsprekend illustreert Thoma zijn verhaal met archiefmateriaal en pakkende filmfragmenten, om het publiek klaar te stomen voor het weerbarstige avontuur dat Annette ongetwijfeld zal zijn.

Evening Standard
“Alles, van het productieontwerp tot de eclectische, genre-tartende nummers, is doorspekt met sardonische humor.”
Cinevue
“Carax en zijn medewerkers zijn slimme romantici, die de film slim richting zelfspot en ironie duwen. ”
The Guardian
“De film Annette (die Carax teder opdraagt ​​aan zijn dochter Nastya) is verrassend toegankelijke kost: avontuurlijk, anarchistisch en onverwacht oprecht.”
Independent
“Een musical als een brandende meteoor.”
BBC
“Annette zal zeker verdeeldheid zaaien, maar het is een curiositeit die erom vraagt ​​om gezien te worden. Het is niet zo dat je heel vaak surrealistische, avant-garde rockopera's te zien krijgt.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 15,00
Cineville € 0,00
Vriend € 12,00
Culture Club € 0,00

Tickets & tijden

Maandag 06 december