Anansi de spin | Cinekid 4+

all

Geregisseerd door Patrick Raats

Acteurs: Rogier Comproe, Roue Verveer, Arjan Ederveen, Shirma Rousse, Murth Mosse

Duur: 45 minuten

animatie Kinderfilm
Kinderfilm

Tijdens de herfstvakantie vertonen we de leukste kinderfilms. Extra leuk: voor en na de film kun je in onze foyer In de herfstvakantie (16 t/m 24 oktober) vertonen we in ons filmtheater elke dag vanaf 13:00 uur beestachtig leuke kinderfilms voor kids van alle leeftijden. Extra leuk: voor en na de film kun je in onze foyer terecht om lekker te knutselen. Je maakt bijvoorbeeld een animatiewiel, maskers van Anansi, een flipboekje en kosmoskijker! 


De volksverhalen over de spin Anansi zijn al eeuwenoud. Ze gaan over een spin die keer op keer zijn tegenstanders te slim af is. Wie niet groot en sterk is, moet slim zijn, is de boodschap. De sprookjes stammen uit West-Afrika en kwamen door de slavernij onder meer in Suriname, de Antillen en het Caribisch gebied terecht. Ook daar werden ze doorverteld en steeds weer aangepast. Daar kent iedereen ze, terwijl in Nederland en Europa nog maar weinig mensen van Anansi hebben gehoord. 

Schrijver Iven Cudogham vond dat ook kinderen in Nederland kennis moeten maken met Anansi. Vorig jaar haalde hij de spin naar Nederland via zijn kinderboeken en een tentoonstelling in het Tropenmuseum in Amsterdam. En nu is er deze gloednieuwe, inclusieve animatieserie voor kleuters. Anansi de spin beleeft zijn wereldpremière op Cinekid. 

Jouw bezoek aan GIGANT

Sinds 25 september is de 1,5 meter-maatregel vervallen. Wij mogen vanaf nu bezoekers ontvangen zonder dat de 1,5 meter geldt. Daarbij zijn wij wel verplicht om te werken met een coronatoegangsbewijs voor bezoeker van 13 jaar en ouder. We vragen je om het coronatoegangsbewijs, samen met je ID, te tonen bij de ingang van GIGANT. Alle informatie over het coronatoegangsbewijs is hier te vinden.

Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 5,00
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00
Culture Club € 0,00

Tickets & tijden

Vandaag