All Over The World: Europa | Le bonheur

9plus angst

Geregisseerd door Agnès Varda

Acteurs: Jean-Claude Drouot, Marie-France Boyer, Marcelle Faure-Bertin, Manon Lanclos, Sylvia Saurel

Special


All Over The World is een filmcursus bestaande uit 4 delen. De delen zijn los van elkaar te bekijken, maar het is ook mogelijk om een passe-partout te kopen. Hiermee geniet je, met korting, van alle 4 delen!

Passe-partouts kosten €55 (€45 voor Vrienden van GIGANT) en zijn enkel te koop via deze website. Klik hieronder voor jouw passe-partout:

All Over The World is een filmcursus die ons laat reizen in tijden dat dat in het echt niet altijd even makkelijk is. We reizen door de tijd en over de hele wereld, van de VS naar Japan, van Europa naar Afrika.

De cursus wordt je aangeboden door GIGANT i.s.m. Koning Film, een filmcollectief van filmdeskundigen met ieder zo hun eigen expertise en interesses. Die komen uitgebreid aan bod in de vier lezingen, die bol staan van plezier in, enthousiasme voor en verlangen naar de cinema.

All Over The World vertelt over de globale filmgeschiedenis. Het laat ons genieten van vele filmfragmenten, van toen, van nu en laat ons vooral nog eens voelen hoe rijk films je laten voelen, juist ook als je stil zit in het donker van je theater.

Reis je mee?

Het programma:
3 november: Amerika- de western: The Searchers
10 november: Europa – modernise: Le bonheur
17 november: Afrika – de postkoloniale Afrikaanse cinema: Moolaadé
24 november: Azië – de stilte (en soms onversneden geweld) in de Japanse cinema: True Mothers


Europa – modernisme
Europa. De oude wereld. Daar waar de cinema begon. Althans dat denken wij zelf graag. Europa, jaren ’60, toen de cinema voorgoed veranderde en in landen als Frankrijk en Italië, maar ook Tsjechoslowakije, een nieuwe golf van films en filmmakers het filmlandschap overspoelde en die invloed tot vandaag de dag nog steeds merkbaar is.
Rudi de Boer, veelvuldig spreker over film in theaters, duikt deze geschiedenis in en verklaart waarom nog steeds zoveel filmmakers hierdoor beïnvloed zijn.

Le bonheur
De digitaal gerestaureerde klassieker Le bonheur is een van Agnès Varda’s meest provocerende films. Ze onderzoekt op bedrieglijk vrolijk wijze de ideeën van trouw en geluk in een moderne, egocentrische wereld. François, een gelukkig getrouwde timmerman, wordt per ongeluk verliefd op een jong meisje. Vreemd genoeg versterkt zijn affaire juist zijn gevoelens voor zijn vrouw en kind. Maar hoe vertelt hij hen dit? Een ironisch portret van het burgerlijke gezinsleven, in pastelkleuren geschoten, gelardeerd met muziek van Mozart. De film won een Zilveren Beer tijdens het filmfestival in Berlijn.

Trouw
“Le Bonheur is de perfecte film.”
Cinemagazine
“Wat is geluk? Varda geeft met Le bonheur een tamelijk revolutionaire kijk op de situatie. Dat gold al in 1965 en tegenwoordig geldt het nog steeds.”
VPRO
“Varda castte het echte gezin van hoofdrolspeler Drouot, wat mooie naturelle familiemomenten oplevert.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 18,50
Cineville € 0,00
Vriend € 15,00
Culture Club € 0,00

Tickets & tijden

Woensdag 10 november