All Over The World: Azië | True Mothers

9plus angst

Geregisseerd door Naomi Kawase

Acteurs: Arata Iura, Hiromi Nagasaku, Taketo Tanaka

Drama filmcursus
Special

All Over The World is een filmcursus bestaande uit 4 delen. De delen zijn los van elkaar te bekijken, maar het is ook mogelijk om een passe-partout te kopen. Hiermee geniet je, met korting, van alle 4 delen!

Passe-partouts kosten €55 (€45 voor Vrienden van GIGANT) en zijn enkel te koop via deze website. Klik hieronder voor jouw passe-partout:

All Over The World is een filmcursus die ons laat reizen in tijden dat dat in het echt niet altijd even makkelijk is. We reizen door de tijd en over de hele wereld, van de VS naar Japan, van Europa naar Afrika.

De cursus wordt je aangeboden door GIGANT i.s.m. Koning Film, een filmcollectief van filmdeskundigen met ieder zo hun eigen expertise en interesses. Die komen uitgebreid aan bod in de vier lezingen, die bol staan van plezier in, enthousiasme voor en verlangen naar de cinema.

All Over The World vertelt over de globale filmgeschiedenis. Het laat ons genieten van vele filmfragmenten, van toen, van nu en laat ons vooral nog eens voelen hoe rijk films je laten voelen, juist ook als je stil zit in het donker van je theater.

Reis je mee?

Het programma:
3 november: Amerika- de western: The Searchers
10 november: Europa – modernise: Le bonheur
17 november: Afrika – de postkoloniale Afrikaanse cinema: Moolaadé
24 november: Azië – de stilte (en soms onversneden geweld) in de Japanse cinema: True Mothers


Azië – de stilte (en soms onversneden geweld) in de Japanse cinema
Het is vaak stil, kalm, rustig in Japanse films en er gebeurt tegelijk zoveel. Dat dat niet altijd zo is, vertelt filmprogrammamaker Gerlinda Heywegen in deze lezing ook. Maar toch vooral zullen de films van Hirokazu Kore-eda (Shoplifters, Nobody knows) en Naomi Kawase (True Mothers, An) laten zien hoe die rust, de ruimte en de stilte ons verhalen vol verdriet, geluk en leven vertellen. En met en knal sluit ze haar verhaal af!

True Mothers
Na An en Radiance keert de gerenommeerde Japanse regisseur Naomi Kawase terug met een ontroerend verhaal over familie en moederschap. Warm, menselijk, genuanceerd en met een perfect gevoel voor dat wat ons leven waarde geeft. Satoko en haar man hebben het goed, maar het lukt niet om zwanger te worden. Ze besluiten voor adoptie in aanmerking te willen komen. Zo worden ze de ouders van Asato, een jongetje geboren uit een onstuimige puberliefde. Jaren later komt hun gezinsgeluk onder spanning te staan als een onbekende jonge vrouw zich aandient en beweert Asato’s echte moeder te zijn. Satoko gaat de confrontatie met deze Hikari aan. Wie is ze en wat is er dedstijds gebeurd? Gebaseerd op een roman van Mizuki Tsujimura en met de herkenbare visuele kracht van Kawase, die de film een unieke intensiteit geeft. True Mothers maakte deel uit van de officiële selectie van Cannes 2020.

AD
“Alles is even breekbaar in het diep melancholische True Mothers, van de voorzichtigheid in vertellen tot de karakters zelf.”
Telegraaf
“Naomi Kawase gaat met een voelbare sympathie om met beide kanten van het verhaal.”
Volkskrant
“Fijn­besnaarde kijk op het moederschap. De ­tegenstrijdige kanten daarvan – hechten en loslaten – spiegelen elkaar fraai in dit zorgvuldig ­geacteerde, delicate drama.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 18,50
Cineville € 0,00
Vriend € 15,00
Culture Club € 0,00

Tickets & tijden

Woensdag 24 november