Maaiveld - zaterdag

Maaiveld - zaterdag UITGESTELD TOT 2021

- Gratis entree -
€ 0,00

Bedragen zijn exclusief €1,20 transactiekosten per online bestelling.
zaterdag
16 mei
13:00
13:00
Binnenstad

MAAIVELD FESTIVAL UITGESTELD TOT 2021

Nu de restricties en maatregelen van overheidswege als gevolg van de wereldwijde Coronacrisis steeds verder ingrijpen, hebben wij een moeilijk besluit moeten nemen. Na overleg met de Gemeente Apeldoorn heeft de organisatie van Maaiveld besloten het evenement - dat gepland was op 15 en 16 mei in en rond het Stationsplein van Apeldoorn - geen doorgang te laten vinden.

Als organisatie sluiten we met het besluit aan bij de prognoses van de Verenigde Podiumkunstenfestivals, die melden dat het einde van de corona-crisis zeker niet in zicht lijkt en dat de gevolgen voor festivals het gehele jaar groot zullen zijn. Wij, CODA, GIGANT, NJON, orkest de ereprijs, Orpheus en alle betrokken medewerkers, betreuren het besluit zeer. We werken al meer dan een jaar heel hard aan een nieuw stadsfestival voor Apeldoorn. Een festival van de verbinding, tussen cultuurdisciplines, tussen mensen, met muziek als rode draad. De cultuursector en het publiek worden in deze Coronacrisis extreem hard geraakt. En ook nu worden makers en musici geraakt. Dat spijt ons zeer, maar gezondheid en het algemene belang gaan voor alles. Daarom vinden we het nu niet verantwoord het evenement op de geplande data in mei door te zetten. We kunnen organisatorisch en financieel echter niet langer wachten met het besluit tot uitstel tot mei 2021.

--------------------------------------------------------------------------

Het gras is altijd groener bij de buren, zegt men wel eens. Maar het gras was nog nooit zo groen in Apeldoorn als op 15 en 16 mei, tijdens de eerste editie van Maaiveld! Ruim 25 shows, voorstellingen en curiosa op bijzondere locaties in de binnenstad, verdeeld over vrijdagavond en zaterdag. Met (inter)nationale en lokale artiesten, die werken vanuit spannende combinaties tussen muziek, dans, theater, techniek en meer.

Vrijdagavond trekken we de grasmaaiermotor direct vol aan, met diverse optredens op het Stationsplein. Daar zie je op de main stage o.a. Diggy Dex, die samen met een 40-koppige bezetting van Jeugdorkest Nederland een unieke show zal neerzetten. Zorg echter dat je wenkbrauwen goed beschermd zijn, want naast de main stage knalt het grote ballen vuur, wanneer Symphony Of Fire hun muzikale machines aantrapt. Maar je kunt die avond ook een compleet nieuwe wereld betreden in de oude Nettenfabriek, waar Boris Acket een speciaal voor het festival ontwikkelde kunstinstallatie toont en je wordt ondergedompeld in licht en sounds.

De zaterdag is er geen ontkomen aan. Op het Stationsplein en in o.a. Nettenfabriek, Royal Talens fabriek en Klein Berlijn knettert en knalt het als een oude dorsmachine, met muziekoptredens van o.a. songsmid broeder Dieleman, de theateracrobatiek van Boost Producties, het unieke totaaltheater van Duda Paiva Company, de woordkunsten van Wordbites en Mensen Zeggen Dingen en een overrompelende cross-over voorstelling van Ikarai. Terwijl je van show naar voorstelling loopt, moet je niet vreemd opkijken als je ineens tegen de Arnhemse Meisjes oploopt. Gelukkig kun je aan het einde van de dag weer helemaal terug ‘in je zone’ komen bij het slotconcert van HAEVN, die zich ook laten begeleiden door de jonge talenten van Jeugdorkest Nederland.

Dus steek je hoofd met ons boven het maaiveld uit en kom genieten, beleven, dansen, meemaken, delen en doorvertellen! Meer informatie en programma’s worden in de komende tijd bekend gemaakt, check www.maaiveldfestival.nl en laat weten dat je erbij bent via het event!

Maaiveld - zaterdag