Maaiveld - zaterdag

Maaiveld - zaterdag cultureel stadsfestival

- Gratis entree -
€ 0,00

Bedragen zijn exclusief €1,20 transactiekosten per online bestelling.
zaterdag
16 mei
13:00
13:00
Binnenstad

CODA, orkest de ereprijs, GIGANT, Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON) en Orpheus slaan de handen ineen voor dit nieuwe spraakmakende stadsfestival op vrijdag 15 en zaterdag 16 mei. 

 

Maaiveld biedt Apeldoorn haar inwoners en bezoekers een avontuurlijk tweedaags festival, met muziek en kunst als rode draad. Met internationale en lokale artiesten, die werken vanuit spannende combinaties tussen muziek, theater, installaties en meer. Frisse nieuwe producties van talentvolle makers in verbinding met de stad.

 

Verbinding en vernieuwing

Maaiveld richt zich op het maken van nieuwe verbindingen en verrassende combinaties. Tussen muzikale genres, maar ook nadrukkelijk met andere kunstzinnige uitingen en disciplines. Zo kunnen we de spectaculaire show van Symphony of Fire verwachten, die met vuurspuwende installaties een akoestisch orkest vormen en daarmee alle zintuigen prikkelen.

Duda Paiva Company maakt fysieke, visuele voorstellingen met dans en poppen en ontwikkelt speciaal voor Maaiveld een nieuwe voorstelling.

Ook het gerenommeerde gezelschap van Holland Opera speelt op locatie, in combinatie met Holland Baroque en geproduceerd door Noorderkerkconcerten

Reken tijdens Maaiveld op spannende combinaties van klassieke- en popmuziek en elektronische producers die zich verhouden tot imposante installatie- en lichtkunst. 

 

Voorproeven

De komende maanden programmeren de partners van Maaiveld een reeks programma's die het publiek alvast vertrouwd maken met het gevoel en de signatuur van het festival. Kom je het logo tegen? Dan heb je programma gevonden waarin experiment en samenwerking centraal staan. Verrassend, fris en nieuw. Gevestigde namen en jong talent. Luisteren en zelf maken: dát is Maaiveld!

Maaiveld - zaterdag
Maaiveld - zaterdag