Toneelgroep Graficus speelt: de komedie Hooikoorts

zaterdag 08 oktober

De vier gezinsleden van de familie Lust hebben ieder een gast uitgenodigd, zonder elkaar hierover in te lichten. Dit lijkt vreemd, maar is misschien nog wel het normaalste aspect binnen het huishouden.

Moeder Judith, actrice in ruste, is een theatrale verschijning, bij wie de grens tussen echt en verzonnen volledig vervaagd lijkt. Zij vraagt de wat jonge bewonderaar Robbie Brons te logeren. Ondertussen probeert haar man Walter in alle rust romans te schrijven. Hij nodigt Ellie de Wilde uit, om haar als studie-object te gebruiken voor zijn verhaal. Zoon Simon laat Louise Arons overkomen, en dochter Femma versiert de diplomaat Emil Duchateau. Van enige oprechte interesse in hun gasten is echter geen sprake.

Al gauw blijkt dat het spel belangrijker is dan de gasten. De gasten worden gebruikt om de eigen positie binnen het gezin te markeren, er een zeker profijt uit te halen, of gewoon om de overige familieleden op de kast te jagen. Bovendien vinden de gasten onderling ook iets van elkaar, wat tot nieuwe stelletjes, scheve gezichten en al dan niet gespeelde verontwaardiging leidt.

Hooikoorts, van de Engelse auteur Noël Coward, is een humoristisch stuk dat verhaalt over een eigenaardige familie, die zich erin bekwaamd heeft anderen de maat te nemen, maar zich tegelijk niets aantrekt van onderling respect of moraliteit.

Tickets bestellen

Prijs

Normaal € 15,00

Deur open

30 minuten voor aanvang

Tijden

za 08 oktober 20:00

Locatie

Theaterzaal

Tickets & tijden

Zaterdag 08 oktober
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement