OKW lezing – Vrouwen vooruit…. of gaan we terug in de tijd? | Internationale vrouwendag

woensdag 08 maart

U merkt het ook: in het buitenland staan vrouwenrechten onder druk. Af en toe komt er een bericht waar je als vrouw akelig van wordt. In Nederland lijken we er goed voor te staan. Er is een generatie jonge vrouwen die het vanzelfsprekend vindt om te kunnen stemmen, naar school te gaan en door te werken na ingang van het huwelijk. Maar wat vandaag vanzelf spreekt, is gisteren bevochten, vooral door dappere vrouwen die zichzelf als gelijkwaardig aan de mannen beschouwden.

In deze lezing stel ik een aantal van deze dappere voorvrouwen aan u voor en ik vertel wat ze voor elkaar hebben gekregen. Ook bespreek ik kort waar we op moeten letten als er geknabbeld gaat worden aan onze situatie. Wat zijn de tekenen aan de wand en wat moeten we dan doen?

Het is een feelgood lezing, vol inspirerende vrouwen, waardoor u naar huis gaat met het besef: ‘een gewaarschuwd vrouw telt voor twee, en ík ben die vrouw.’

Vilan van de Loo is gepromoveerd onderzoekster en schrijfster. Ze publiceerde o.a. over de tweede feministische golf en Nederlands-Indië. Momenteel werkt ze aan een biografie van generaal G.C.E. van Daalen (1863-1930). Ook helpt ze mensen hun levensverhaal op papier te zetten. Ze heeft een bijzondere belangstelling voor geschiedenis en vooral voor verhalen die bestaan in de marge van het grote verhaal.

Tickets bestellen

Prijs

OKW leden € 7,00
Normaal € 9,00

Deur open

30 minuten voor aanvang

Tijden

wo 08 maart 14:00

Locatie

Walvis

Tickets & tijden

Woensdag 08 maart
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement