OKW lezing – De rechtstaat en wij

woensdag 20 november

‘De rechtsstaat’, wat is dat eigenlijk? En betekende het woord ‘rechtsstaat’ vroeger iets anders dan nu? En ‘overheid’, ook zo’n woord waar we van alles onder verstaan. Hoe gaat het in deze tijd daarmee? Doet de overheid waar zij voor bedoeld is? Wat mogen we van de overheid verwachten?

We leven in spannende tijden, internationaal, maar ook in ons eigen land….. verkiezingen, kabinetsformatie, coalitie, oppositie. Bij het voorbereiden van dit boekje in mei wisten we niet hoe ons politiek-bestuurlijke Nederlandse landschap er in november uitziet…..

We hebben een autoriteit op deze terreinen gevraagd om zijn reflectie op deze terreinen met ons te delen. Het is de voormalig voorzitter van de Eerste Kamer en onze eigen Apeldoornse oud-burgemeester Fred de Graaf.

Fred de Graaf (1950) was burgemeester van Leersum, Vught en Apeldoorn. Hij was waarnemend burgemeester van Helvoirt, Udenhout, Bronckhorst, Amstelveen, Enschede en Heerde.

Van 10 jun 2003 tot 3 juni 2015 was hij lid van de Eerste Kamer en van 28 juni 2011 tot 2 juli 2013 Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

Tickets bestellen

Prijs

OKW leden € 10,00
Normaal € 12,00
Vriend € 10,00

Tijden

wo 20 november 20:00

Locatie

Walvis

Tickets & tijden

Woensdag 20 november

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement