Lezing Sylvia Stuurman

woensdag 04 oktober

Ik ben Sylvia Stuurman, 67 jaar. Zo’n 10 jaar geleden kreeg mijn partner de diagnose (toen nog) Asperger. Een jaar of vijf geleden kreeg ik zelf de diagnose ASS. Al sinds de diagnose van mijn partner ben ik me als een bezetene gaan inlezen in het onderwerp, zowel via boeken als via wetenschappelijke publicaties.

Ik werk als universitair docent Informatica bij de Open Universiteit, en merkte dat veel van onze studenten in het autistisch spectrum zitten. Ik ben me al een flink aantal jaar aan het inzetten om mijn mededocenten inzicht te geven in wat autisme is, met als doel dat de studie uiteindelijk zo wordt ingericht en gegeven dat autistische studenten geen extra problemen tegenkomen.
Mijn overtuiging is ook dat wanneer je het onderwijs echt inclusief maakt, dus zo dat niemand hindernissen ondervindt, je onderwijs voor iedereen veel beter is.

Het afgelopen jaar ben ik bezig geweest met het creëren van een cursus voor docenten over hoe ze hun onderwijs zo kunnen inrichten dat autistische studenten zo weinig mogelijk extra hindernissen ondervinden.

In mijn lezing draai ik de zaken een beetje om.

Ik laat zien hoe docenten rekening horen te houden met autisme. Ik geef daarbij de uitleg die ik ook aan docenten geef.

Daarbij is te zien dat het nog helemaal niet zo eenvoudig is voor docenten, om dat te doen, om echt inclusief onderwijs te geven.

Daar kun je, als je autistisch bent, bij helpen. Ik laat in de lezing zien hoe. Daarmee help je jezelf ook, want je vraagt aandacht voor eventuele problemen die je hebt, en zorgt ervoor dat docenten je kunnen helpen daarbij.

Deur open: 19:15 uur

Tickets bestellen

Prijs

Normaal € 5,00

Tijden

wo 04 oktober 19:30

Locatie

Walvis

Tickets & tijden

Woensdag 04 oktober

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement