Het Koude Paradijs

woensdag 01 november

Theatermaker Saleh Hassan Faris (1962) staat op 1 november met zijn theatervoorstelling Het Koude Paradijs in de theaterzaal van GIGANT. Het Koude Paradijs is een persoonlijke en ontroerende monoloog, begeleid met live-muziek, van een acteur die zijn land moest verlaten. In zijn Nederlandstalige toneelstuk neemt hij je mee in zijn zoektocht naar een plek in zijn nieuwe wereld.

Saleh Hassan Faris ontvluchtte in 1997 zijn geboorteland Irak en vestigde zich in Amsterdam. Met zijn theatervoorstellingen wil hij een brug vormen tussen Nederland en De Arabische wereld. Saleh studeerde in Bagdad aan de Kunstacademie, richting Theater, voordat hij in 1997 als politieke vluchteling naar Nederland kwam. Hij vertelt in zijn Nederlandse theatervoorstellingen over de Arabische wereld, en andersom heeft hij een boek geschreven in het Arabisch over het Nederlandse theater.

Naast het produceren en regisseren van eigen theaterproducties, acteerde Saleh in een aantal voorstellingen, waaronder Hoe ik talent voor het leven kreeg, gebaseerd op het gelijknamige boek van Rodaan al Galidi en opgevoerd in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Sinds oktober 2021 is Saleh te zien in diverse podia en theatervoorstellingen. Na de voorstelling heeft het publiek de gelegenheid om met de acteur in gesprek te gaan.

Zaal open: 19:15 uur

Start voorstelling: 19:30 uur

Prijs: €5,-

Het toneelstuk in Nederlandstalig en duurt 40 minuten

Tickets bestellen

Prijs

Normaal € 5,00

Tijden

wo 01 november 19:30

Locatie

Theaterzaal ongeplaceerd

Tickets & tijden

Woensdag 01 november

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement