Vervolgcursus fotografie

Vervolgcursus fotografie Door Mieke Gresnigt

 
2,5 uur

De vervolgcursussen starten weer in september 2019 op maandag en woensdag.

De vervolgcursus bestaat uit 14 lessen van 2,5 uur en een workshop van 6 uur op een zaterdag of zondag. De lessen vinden 1x in de 14 dagen plaats. Neem voor de werkwijze en de inhoud van de vervolgcursussen contact met mij op. De groepen verschillen namelijk van niveau en de lessen hebben soms een andere aanpak. Het is handig om van te voren te overleggen.

Prijs

  • 390 euro
  • 351 euro voor 65 plussers

Cursist Albert van der Padt:

‘Ik fotografeer vanaf mijn zesde jaar, dat is nu zo’n vijftig jaar. De laatste 9 jaar volg ik de cursus bij Mieke, en telkens weer wordt ik geïnspireerd. Hoe kom je er achter wat je mooi vindt, hoe blijf je scherp, kadreer je goed, krijg je de juiste belichting om foto’s te maken die vertellen wat jij ziet. Mieke Gresnigt zet je op scherp. Haar cursus daagt je uit om je eigen stijl te zoeken door naar foto’s van bekende fotografen te kijken. Wat inspireert fotografen als Martine Stig, Diane Arbus, Pierre en Gilles, Sally Mann, Martin Parr, Ed van der Elsken of bijvoorbeeld David Hilliard. Waarom hebben zij de foto’s gemaakt die ze gemaakt hebben. Waarom spreekt het je aan, of juist niet. Hoe kan je die sfeer te pakken krijgen, gevangen op jouw eigen foto. Tijdens de cursus leer je door Mieke, je medecursisten en bekende en minder bekende fotografen je foto’s te veranderen van een “oh, je was in Parijs” naar “hé, je was in Parijs.”

Docent

Mieke Gresnigt

Mieke Gresnigt

Ik, Mieke Gresnigt (1974), werk als freelance fotograaf graag voor opdrachtgevers waar het om de menselijke maat draait. Zoals in de zorg en het onderwijs. In mijn autonome projecten staat altijd mijn fascinatie voor hoe mensen met elkaar omgaan en de invloed van de leefomgeving daarop centraal. Als fotografiedocent ben ik, naast mijn werkzaamheden bij Gigant o.a. verbonden aan de afdeling Fotografie van de HKU. Ik leer cursisten de basis van de fotografie. Hoe werkt een digitale camera? Wat zit er allemaal achter die knopjes en wat doet dat met het gemaakte beeld? Bij de vervolg groepen draait het om de inhoud van de fotografie. Cursisten komen er steeds meer achter wat ze met fotografie willen vertellen en hoe ze dat voor elkaar krijgen. Ik vind het inspirerend dat mijn creatieve beroepspraktijk uit verschillende segmenten bestaat; educatie, opdrachten en zelfstandige projecten. Deze onderdelen beïnvloeden en stimuleren elkaar positief!

Lesdagen maandag, dinsdag, woensdag
Locatie GIGANT