Tekenen is Wellness, Schilderen is Freedom | woensdag

Tekenen is Wellness, Schilderen is Freedom | woensdag Door Astrid Jongste

 
woensdag
11 september
13:15 - 16:45

Tekenen en schilderen geeft plezier. Of je nu regelmatig een kwast of potlood vasthoudt of wanneer je dit nog nooit gedaan hebt. Tijdens deze gevarieerde lessen laten we je intuïtie aan het woord. Zonder vooropgezet plan ga je aan het werk. We werken met diverse materialen zoals acylverf of ecoline op doek of op papier, eventueel aangevuld met stiften en andere materialen, zoals bijenwas, stiften of pastelkrijt. De inspiratiebronnen zijn divers, bijvoorbeeld Escher, Hundertwasser, Gaudì, Zentangle-based Art of Keltisch knopen en vlechten. Verras jezelf en geniet!

 

  • Woensdagmiddag: 13.15 uur - 16.45 uur (extra lang les voor nog meer plezier!)
  • Lesperiode: 11 september 2019 tot en met 15 juli 2020, met uitzondering van de schoolvakanties.
  • Als cursus te volgen (14 lessen),
  • Tussentijdse instroom mogelijk.
  • Proefles is in overleg mogelijk.
  • Er is les bij minimaal 3 deelnemers.

Docent

Astrid Jongste

Astrid Jongste

Mijn naam is Astrid Jongste (1973). Sinds 2015 ben ik werkzaam als holistisch tekendocent en coach beeldend. In een omscholingstraject heb ik het plezier in tekenen en schilderen weer mogen herontdekken. Dit plezier gun ik iedereen. Of je nu teken- of schilderervaring hebt of niet. Of je vindt dat je kunt tekenen of schilderen of niet. Iedereen kan deelnemen aan mijn lessen. Om iedereen die gelegenheid te bieden heb ik in 2017 besloten mijn baan als organisatie-adviseur op te zeggen en mij volledig op het docentschap te richten.

Mijn bijzondere interesse gaat uit naar het effect van tekenen en schilderen op het welbevinden van de deelnemer, zowel in lichamelijk als in geestelijk opzicht. Uit eigen ervaring weet ik hoe heilzaam tekenen en schilderen kan zijn. Dat wil ik voor mijn cursisten ook: Tekenen is Wellness, Schilderen is Freedom. Daar zijn mijn teken- en schilderlessen op ingericht.

Een bijzondere rol is hierin weggelegd voor chakra's en chakratekeningen. Chakra's zijn de basis voor onze energiehuishouding in lichaam en geest. Ieder chakra heeft zijn eigen werkingsgebied in ons lichaam. Door je te verbinden met jouw chakra's stimuleer je de balans in je hormoonstelsel, zenuwstelsel, bloedsomloop en andere lichamelijke en geestelijke processen. De laatste jaren heb ik me hier verder in verdiept. Inmiddels heb ik al diverse Chakracursussen gegeven, gebaseerd op het 7-delige chakrasysteem, de aardse chakra's. Deze vind je terug in de cursus mandala tekenen. Nieuw in 2019 is de cursus op basis van de 13 kosmische chakra's. Dit zijn nieuwe gebieden die in ons worden geopend in antwoord op het aquariustijdperk. Ik heb zelf ervaren dat ik, sinds ik met de nieuwe chakratekeningen werk, beter om kan gaan met de hectiek van deze tijd.