Kindernaai-atelier

Kindernaai-atelier Door Marieke Smink

 
Kinderen
Jongeren

In het kindernaai-atelier maak je iedere week weer iets leuks met lapjes en garen. Je leert te werken op de naaimachine en met de hand en je maakt daarnaast ook kennis met vilten, stof bedrukken en andere textiele technieken. Tijdens de cursus maak je dingen zoals: je eigen knuffels, sieraden van textiel, kussentjes, schoudertasjes, schortjes, maar ook eenvoudige kledingstukken.

Na 12 lessen kun je doorgaan met een vervolg, deze vindt plaats op dezelfde tijd en start in januari. Tijdens deze vervolgcursus werken we op dezelfde manier met korte opdrachten. Waarbij je het geleerde uit de basiscursus toepast en weer nieuwe dingen leert. We zorgen weer voor voldoende variatie en uitdaging.

Komend najaar gaan we weer van start in Markant/ Gigant. Er zijn goede naaimachines aanwezig, maar je mag ook je eigen naaimachine meenemen wanneer je daar mee wilt leren werken.

De lessen vinden plaats bij GIGANT in De Rog.

We starten 28 september, op de vrijdag van 16.00-18.00.

De cursus bestaat uit 12 lessen met de mogelijkheid om door te gaan in januari. We sluiten het seizoen  af met een modeshow.

Het cursusbedrag is €165. Het cursusbedrag mag in een keer betaald worden, maar ook per maand worden overgemaakt. Bij het starten van de cursus ontvang je een rekening.

Wanneer je een CJP- pas hebt krijg je 10% korting op de cursusprijs. Geef dit even aan bij de opgave.

Daarnaast krijg je een kortingspasje voor Jan Sikkens, dit geeft je een jaar lang recht op stoffen en fournituren bij Jan Sikkes.

Na opgave ontvang je een mail van mij met aanvullende informatie 

De 1e les op 28 september is een proefles, je kunt daarna beslissen of je de cursus gaat doen. Je kunt je hier opgeven of aanmelden voor de proefles.

Docent

Marieke Smink

Marieke Smink

In 1998 heb ik aan de Hoge School Leeuwarden de opleiding Kunst & Design afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik kennis opgedaan van zowel het ontwerpen als vele textiele werkvormen. Vervolgens heb ik mijn kennis toegepast in het bedrijfsleven als dessin ontwerpster en stylist.

In 2004 heb ik de opleiding tot eerstegraads docent beeldende vakken aan Windesheim in Zwolle gevolgd en mij verder ontwikkeld als beeldend kunstenaar en docente. Daarnaast heb ik ook diverse cursussen en masterclasses gevolgd om mij meer te specialiseren.

Tegenwoordig werk ik als freelance docente voor diverse centra voor de kunsten en heb ik een eigen bedrijf op het gebied van Kunst & Educatie, zowel op locatie als in eigen atelier. Ik ben gespecialiseerd in stofontwerp, verf- en druktechnieken, vilten, transfertechnieken en experimentele naaitechnieken. Daarnaast ontwikkel ik geef ik textiel en beeldende lessen voor het onderwijs en geef ik al jaren mode- gerelateerde cursussen en lessen aan kinderen en jongeren

De overige tijd besteed ik aan het ontwikkelen van mijn eigen beeldend werk. Ik exposeer op diverse plekken en ben daarnaast verbonden als kunstenaar aan galerie Huis ter Heide.