Het Strijkorkest

Het Strijkorkest o.l.v. Baukje van Schie

 
45 minuten

Wekelijks op de vrijdagmiddag van 16.30-17.15 uur, voor kinderen (leeftijd 6-11 jr) in het eerste en tweede leerjaar viool, altviool of cello. Een begin van samenspelen, waarmee we het luisteren, het maatgevoel en een stukje strijktechniek op een gezellige manier vormgeven. 

Docent

Baukje van Schie

Baukje van Schie

Ik kom uit een gezin vol muziek. We zongen canons onder de afwas en er werd piano, gitaar, blokfluit, viool, hobo gespeeld. Op de Streekmuziekschool van Coevorden volgde ik eerst twee jaar Algemene Muzikale Vorming. Daarna koos ik op mijn 9-de voor de viool. Ik speelde vanaf mijn 16-de mee in het Drents Symfonie Orkest, een bloeiend amateurorkest onder leiding van Ruud Wester, en bleef intensief vioollessen volgen bij Rita Rouw in Groningen.

Nadat ik afstudeerde in de Ontwikkelingspsychologie besloot ik verder te gaan in de muziek. Cantateprojecten in Drentse kerkjes vormden hiervoor mede de inspiratiebron. Vioolles geven doe ik met hart en ziel, al ruim dertig jaar. Daarnaast heb ik belangstelling voor literatuur, wandelen, fietsen, fotografie. Mijn eerste gedichtenbundel ‘Zachtmoedig’ zag het levenslicht in 2015.

 

In mijn bedrijf De Viool bied ik lessen viool, altviool en ensemble aan, voor zowel kinderen vanaf 5 jaar, als aan volwassenen.

Lesdagen dinsdag, vrijdag
Locatie GIGANT