Dwarsfluit

Dwarsfluit Door Herman Waanders

Dwarsfluitles voor kinderen, jongeren en volwassenen. 

Locaties:

  • Maandag: GIGANT
  • Donderdag: basisschool de Gong

Docent

Herman Waanders

Herman Waanders

Ik ben zelfstandig fluitdocent, heb 30 jaar op een muziekschool gewerkt en in 2012 besloten zelfstandig verder te gaan, met name door het veranderende culturele klimaat. Op deze manier kan ik een beter klantgerichter werken, doordat ik niet meer gebonden ben aan een vast systeem. De flexibiliteit van de lessen neemt toe en afspraken kunnen op maat worden gemaakt met leerlingen (en ouders). Dit alles doe ik vanuit mijn lespraktijk “Toontje hoger”. Dit is een onderdeel van klankrijk Veluwe, een samenwerkingsverband van zelfstandige muziekdocenten op de Veluwe.

In 1983 behaalde ik mijn masterdiploma voor docerend musicus aan de conservatoria in Enschede en Leeuwarden. Al tijdens mijn studie heb ik veel ervaring opgedaan in het samenspelen bij diverse orkesten waaronder het Metropole orkest en het Nederlands fluitorkest. Met deze orkesten heb ik diverse optredens gedaan zowel in Nederland als Duitsland, Frankrijk en Roemenië´.

Naast mijn werk als fluitdocent heb ik een Muziek en Audio bedrijf. Binnen dit bedrijf werk ik als vaste geluidstechnicus voor Karin Bloemen, daarnaast werkte ik als geluidstechnicus voor o.a. artiesten als Cor Bakker, Rosenberg trio, Henk Poort, Laura Fygi en Christina Branco.

Mijn passie is kinderen en volwassen met plezier fluit te leren spelen. Muziek maken verrijkt je leven, immers door muziek te maken ontstaat er ruimte om je gevoel te laten spreken. Je vertelt een verhaal met behulp van de dwarsfluit. Dat is het mooie van dwarsfluit spelen.

Lesdagen woensdag, donderdag
Locatie GIGANT & De Gong