De Speelgroep

De Speelgroep o.l.v. Baukje van Schie

 
60 minuten

Op dinsdag van 17.00-18.00 uur, wekelijks samenspel voor alle jonge instrumentalisten tussen 8-13 jaar (fluit, hobo, klarinet, trompet, piano, harp, accordeon, gitaar, viool, cello, slagwerk) ongeveer vanaf het tweede à derde leerjaar.

Dit voorbereidend jeugdorkest wordt verzorgd namens de Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten (AJO) en vormt de opstap naar het Jong-AJO en AJO.

Docent

Baukje van Schie

Baukje van Schie

Ik kom uit een gezin vol muziek. We zongen canons onder de afwas en er werd piano, gitaar, blokfluit, viool, hobo gespeeld. Op de Streekmuziekschool van Coevorden volgde ik eerst twee jaar Algemene Muzikale Vorming. Daarna koos ik op mijn 9-de voor de viool. Ik speelde vanaf mijn 16-de mee in het Drents Symfonie Orkest, een bloeiend amateurorkest onder leiding van Ruud Wester, en bleef intensief vioollessen volgen bij Rita Rouw in Groningen.

Nadat ik afstudeerde in de Ontwikkelingspsychologie besloot ik verder te gaan in de muziek. Cantateprojecten in Drentse kerkjes vormden hiervoor mede de inspiratiebron. Vioolles geven doe ik met hart en ziel, al ruim dertig jaar. Daarnaast heb ik belangstelling voor literatuur, wandelen, fietsen, fotografie. Mijn eerste gedichtenbundel ‘Zachtmoedig’ zag het levenslicht in 2015.

 

In mijn bedrijf De Viool bied ik lessen viool, altviool en ensemble aan, voor zowel kinderen vanaf 5 jaar, als aan volwassenen.

Lesdagen dinsdag, vrijdag
Locatie GIGANT