Cursus Edelsmeden

Cursus Edelsmeden Door Leonie Zonneveld

 
woensdag
9 september
19:30 - 22:00
2,5 uur

Als u graag uw eigen sieraden wilt ontwerpen dan kunt u in deze cursus de basistechnieken van het edelsmeden leren. Alle technieken komen aan de orde, zoals het zagen, vijlen en solderen van metalen.

Als beginnende cursist volg je eerst een aantal opdrachten. Je maakt het sieraad zelf en werkt het uit in bijvoorbeeld alpaca, messing of koper. Hiervoor is een starters pakket nodig. De kosten hiervan zijn €65,- deze dienen bij de eerste les contant betaald te worden.

 

Ben je al gevorderd, dan word je begeleid in techniek bij het eigen ontwerp van je sieraad en de diverse materialen en combinaties. Dit kan in edelmetaal, maar ook gecombineerd met hout, kunststof, steen of een voorwerp met een herinnering. Deze laat zich soms goed lenen om in een sieraad, object of klein gebruiksvoorwerp te verwerken. Van gevorderde cursisten wordt verwacht dat zij zelf het benodigde materiaal aanschaffen. Natuurlijk word je, als dat nodig is, op weg geholpen.

 

Deze cursus wordt gegeven op woensdag avond van 19.30 tot 22.00 en is voor iedereen van 16 tot 99 jaar. Er wordt rekening gehouden met de school vakanties. Er kunnen maximaal 7 personen deelnemen om de noodzakelijke afstand te houden. De cursus start tweemaal per jaar, bij voldoende aanmeldingen.

Kosten 12 lessen: €249,-

Eerste les: woensdag 9 september 2020.

Lesdagen:

9, 16, 23, 30 september

7, 14, 28 oktober

4, 11,18, 25 november

2 december

 

Startdatum tweede serie: woensdag 6 januari 2021.

Lesdagen:

6, 13, 20, 27 januari

3, 10, 17 februari

8, 10, 17, 24, 31 maart

 

Lijkt het je leuk, en wil je weten of het iets voor jou is? Schrijf je dan in voor een gratis proefles met uitleg op woensdagavond 2 september 19.30 tot 22.00. Dit doe je door te mailen naar: zonneveldgoudsmid@gmail.com

Docent

Leonie Zonneveld

Leonie Zonneveld

Ik ben Leonie Zonneveld en heb naast mijn opleiding tot juwelier ook de opleiding tot meester goudsmid afgerond. Mijn routinematige vaardigheden heb ik op de ambachtelijke handwerk afdeling van Flamingo ontplooid. Hierna ben ik mij onafhankelijk gaan ontwikkelen. Ook ben ik opgeleid tot gereedschapmaker, om behalve de vaardigheid ook inzicht in mechanische en machinale mogelijkheden te krijgen.

Goudsmeden is voor mij meer dan een glimmend voorwerp. Het kan zeker mooi zijn, goed bij je bijzondere outfit passen, of je laten stralen. Soms vertelt het een verhaaltje, of geeft het aanleiding tot een gesprek. Voor jezelf of een ander. Het is fijn om mee bezig te zijn. En het maken is een belevenis. Het is mooi kennis te delen en je wegwijs te maken in het ambacht.

Lesdagen woensdag
Locatie GIGANT