Basiscursus fotografie

Basiscursus fotografie Door Mieke Gresnigt

 
dinsdag
3 maart
19:30 - 22:00

Start op dinsdag 3 maart 2020

Fotografeer je altijd op de automatische stand en ben je nieuwsgierig naar de andere knopjes. In deze cursus leer je je camera beter kennen en maak je kennis met de technische mogelijkheden. Zo leer je bv. veel of juist weinig scherpte-diepte in je beeld te krijgen, wat het verschil van de gekozen sluitertijd met de foto doet en welke invloed de witbalans heeft. Ook wordt er aandacht besteed aan compositie en het standpunt dat je als fotograaf kan innemen.

Naast de techniek vind ik het erg leuk om cursisten bewuster te leren te kijken. Kennis over verschillende fotografen helpt daarbij. Je krijgt huiswerkopdrachten om de lesstof te oefenen. De gemaakte resultaten bespreken we met elkaar in de les.

 

De cursus bestaat uit 7 lessen. Tijd: 19.30 - 22.00 uur

Lesdata: 3/3, 17/ 3, 31/3, 14/4, 12/5, 26/5 en 9/6

Prijs

  • 180 euro
  • 162 euro voor 65 plussers

 

Cursist Kitty Lamaker: 

‘In eerste instantie kwam ik naar de basiscursus vooral om de technische kant van de camera te leren kennen. Mieke geeft daar duidelijk uitleg over, met veel aandacht en geduld. Maar het leuke vond ik dat ik door de lessen en opdrachten van Mieke ook heel anders leerde kijken. Het gezamenlijk bespreken van ieders foto’s is heel verrassend en leerzaam. Iedereen werkt een opdracht weer anders uit en Mieke geeft daarvoor ook de ruimte. Je leert van haar om je eigen interesses en stijl te ontwikkelen. Ik heb dan ook veel zin om na de basiscursus verder te gaan met de vervolgcursus!’

Docent

Mieke Gresnigt

Mieke Gresnigt

Ik, Mieke Gresnigt (1974), werk als freelance fotograaf graag voor opdrachtgevers waar het om de menselijke maat draait. Zoals in de zorg en het onderwijs. In mijn autonome projecten staat altijd mijn fascinatie voor hoe mensen met elkaar omgaan en de invloed van de leefomgeving daarop centraal. Als fotografiedocent ben ik, naast mijn werkzaamheden bij Gigant o.a. verbonden aan de afdeling Fotografie van de HKU. Ik leer cursisten de basis van de fotografie. Hoe werkt een digitale camera? Wat zit er allemaal achter die knopjes en wat doet dat met het gemaakte beeld? Bij de vervolg groepen draait het om de inhoud van de fotografie. Cursisten komen er steeds meer achter wat ze met fotografie willen vertellen en hoe ze dat voor elkaar krijgen. Ik vind het inspirerend dat mijn creatieve beroepspraktijk uit verschillende segmenten bestaat; educatie, opdrachten en zelfstandige projecten. Deze onderdelen beïnvloeden en stimuleren elkaar positief!

Lesdagen maandag, dinsdag, woensdag
Locatie GIGANT