Zeefdrukken

Leer in 5 vrijdagen alle in’s en out’s van het zeefdrukken.

Tijdens de cursus leer je  eerst de beginselen van het zeefdrukken m.b.v. sjablonen. Inrakenen, ontwerp en het gebruik van diverse inkten staat hierbij centraal. We werken in principe op textiel, maar wanneer je liever op papier werkt kan dit ook. Vervolgens leer je een eigen ontwerp voor te bereiden en een zeef te belichten met een uv- gevoelige laag. Je leert de zeef te prepareren en te belichten om vervolgens met jouw eigen zeef te gaan afdrukken. 

De kosten bedragen € 150,-. Inbegrepen bij deze cursus zijn het gebruik van de zeven en belichter, inkten, basismateriaal en koffie of thee. De cursist dient zelf te zorgen voor het materiaal van het eindproduct. Tegen vergoeding kun je je eigen zeef ook mee naar huis nemen.

Marieke Smink

Marieke Smink

In 1998 heb ik aan de Hoge School Leeuwarden de opleiding Kunst & Design afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik kennis opgedaan van zowel het ontwerpen als vele textiele werkvormen. Vervolgens heb ik mijn kennis toegepast in het bedrijfsleven als dessin ontwerpster en stylist.

In 2004 heb ik de opleiding tot eerstegraads docent beeldende vakken aan Windesheim in Zwolle gevolgd en mij verder ontwikkeld als beeldend kunstenaar en docente. Daarnaast heb ik ook diverse cursussen en masterclasses gevolgd om mij meer te specialiseren.

Tegenwoordig werk ik als freelance docente voor diverse centra voor de kunsten en heb ik een eigen bedrijf op het gebied van Kunst & Educatie, zowel op locatie als in eigen atelier. Ik ben gespecialiseerd in stofontwerp, verf- en druktechnieken, vilten, transfertechnieken en experimentele naaitechnieken. Daarnaast ontwikkel ik geef ik textiel en beeldende lessen voor het onderwijs en geef ik al jaren mode- gerelateerde cursussen en lessen aan kinderen en jongeren

De overige tijd besteed ik aan het ontwikkelen van mijn eigen beeldend werk. Ik exposeer op diverse plekken en ben daarnaast verbonden als kunstenaar aan galerie Huis ter Heide.