Workshop Verhalen improviseren

In veel beroepen is het handig als je levendig een verhaal kan vertellen. Verhalen zorgen ervoor dat je de beleving kan overdragen of het hier nu gaat om een groep medewerkers of de kinderen in je klas, in deze workshop leer je hoe je een levendige anekdote kan vertellen en zelfs hoe je een verhaal volledig kan improviseren! Hieronder noem ik noem een aantal voorbeelden van beroepen waarin je hier mee te maken kan krijgen.

Docent VO MBO
Je bent bezig met een gevoelig onderwerp en de klas blijft stil. Op dit moment kan het heel nuttig zijn om zelf met een anekdote te komen zodat de leerlingen/studenten ook de vrijheid voelen of de inspiratie voelen om iets te delen. Maar hoe vertel je dit op een manier die hun aandacht vangt?

Docent VO/MBO/HBO/WO
Je bent bezig met lastige inhoudelijke materie en je ziet de koppies kraken maar de stof land nog niet omdat ze nog geen transfer kunnen maken naar de praktijk en hun eigen referentiekader. Er is een levendig voorbeeld nodig maar hoe zorg je er voor de klas je tijdens je verhaal kan afchecken of het nog steeds aansluit?

Docent primair onderwijs.
De kinderen zitten in de kring en met een schuin oog kijk je naar het voorleesboek wat je gemakshalve even uit de kast had getrokken. Alweer zo’n verhaal? Je voelt de weerzin om het voor te lezen. Eigenlijk zou je het liefst zelf een verhaal verzinnen maar hoe doe je dat?

Leidinggevende
Je team functioneert beroert maar hoe leg je het goed uit? Hoe zorg je er voor dat ze ervaren wat het probleem is?

Wetenschapper
Je hebt een geweldig onderzoek gedaan en je wordt gevraagd dit te presenteren aan een groep ‘leken’. Je besluit het uit te proberen op je buurman maar die kijkt je na 2 minuten al aan met de ogen van een hert wat in de koplampen kijkt. Hoe maak je van grafieken een roman?

Bestuurder
De nieuwe lichting collega’s in het bedrijf gaan van jou een toelichting krijgen op de nieuwe visie en strategie. Maar als je het terugleest staan er wel erg veel container begrippen in. Dat werkte prima toen jullie bezig waren op de hei maar zo heeft het de inspiratiewaarde van een kerkhof. Hoe krijg je dit concreet?

Organisatie
Datum:         zaterdag 12 maart
Aanvang:      13:00 uur -17:00 uur (inclusief half uur pauze)
Deur open:  12:45 uur
Kosten:        E65,00 (incl btw 21%)
lokaal:          Octopus
Docent:        Fulco de Deken
Workshop gaat door bij 6 deelnemers en zit vol bij 12.

Fulco de Deken

Fulco de Deken

Ervaren theaterdocent met een voorliefde voor improvisatietheater.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement

Meer resultaten...