Viool- en Barokvioolles

Lestijden: Tussen 15.00 en 20.00 uur.

Vioollessen voor alle leeftijden

Ik ben ervan overtuigd dat je op elke leeftijd prima kunt beginnen met de viool. Dus zijn leerlingen van alle leeftijden van harte welkom! Afhankelijk van je achtergrond, pas ik mijn onderwijsmethodes aan op je individuele behoeftes.

Elk niveau

Het maakt niet uit of je net begint of al langer met de viool bezig bent. Ook niet of je je zeker of minder zeker voelt op het instrument. Samen onderzoeken we wat het beste voor jou werkt. Met geduld en een positieve houding tegenover het leerproces maken we de lessen betekenisvol en leuk!

Ensemblespel

Helemaal tot leven komt de muziek als we die met anderen kunnen delen. We gaan regelmatig duo’s spelen, dit kan ook samen met andere leerlingen. Samen spelen verbetert je communicatieve vaardigheden, je muzikale perceptie, je oog voor de groep én je eigen techniek.

Een instrument vinden

Voor de proefles hoef je geen instrument mee te nemen. Als je besluit om met de lessen door te gaan, kan ik je advies geven over waar je een viool kunt huren of kopen die bij je past.

Barokviool

Klinkt het spelen van muziek uit de 16de en 17de eeuw op een historisch instrument, als iets voor jou? Ik heb een masterdiploma in barokviool en zou je graag kennis laten maken met de ‘oudere zus’ van de hedendaagse viool. Barokviool spelen brengt je dichter bij een oorspronkelijke interpretatie van de muziek van componisten zoals Bach, Telemann of Corelli. Ben je benieuwd?

De lessen zijn beschikbaar in: Nederlands, Duits, Engels of Grieks.

Kan er tussentijds ingestroomd worden en betaal je dan nog de volledige prijs?
Je kunt gedurende het jaar met de les beginnen

Hoe meld je je aan?
Als geïnteresseerd bent in een proefles stuur dan een een e-mail aan: anthi91ioannidou@gmail.com.

Anthi Ioannidou

Anthi Ioannidou

Hoi! Ik ben Anthi, violiste uit Griekenland, viooldocente, wonend in Amersfoort. Voor mij is het leren van een instrument een van de waardevolste dingen die we kunnen doen met onze tijd en ons potentieel en ik kijk er enorm naar uit om je op deze reis te begeleiden.

Ik begon met vioolspelen toen ik acht jaar was. Sindsdien is de viool een loyale begeleider gebleven. Mijn bachelorstudie (moderne) viool heb ik in Griekenland gedaan en mijn diploma met onderscheid gehaald van de Ionian University. Vervolgens heb ik een masteropleiding barokviool aan het Conservatorium van Amsterdam voltooid.
Daarnaast neem ik vaak deel aan masterclasses, cursussen en seminars om op de hoogte te blijven van de actuele stand van zaken rond vioolspel. Musici van wie ik heel blij ben ze ontmoet te hebben zijn Rachel Podger, Shunske Sato, Veronica Skuplik en Bojan Cicic.

Samen met ensembles heb ik meegemaakt in het Oude Muziek Festival van Utrecht, het grootste oude muziek Festival van Europa. Vanaf 2013 tot nu speel ik als ensemble- en orkestmusicus op verschillende plekken door Europa concerten.

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement