‘t Apeldoornse Schaep

Vanaf 31 augustus 2020 kun je weer mee zingen en acteren bij GIGANT markant in cultuur. Inmiddels heeft de groep laten zien dat deze cursus – die geïnspireerd is op de televisieserie ‘Het Schaep met de vijf pooten’ – leidt tot mooi en aansprekend theater. Acteren, improvisatie, beweging en muziek zijn de ingrediënten waar de groep onder leiding van 2 docenten aan de slag gaat.

Het Schaep werkt met Nederlandse liedjes en rondom deze liedjes worden gezamenlijk scènes en sketches gemaakt. In 12 repetities werken we toe naar een leuke eindpresentatie.

  • Lesdag: maandag
  • Lestijd: 19:00 – 21:00 uur
  • Prijs is € 95,00

Aanmelden voor deze cursus doe je door het inschrijfformulier in te vullen

Nienke Goossens

Nienke Goossens

Danspraktijk Sterrendans – spelen, dansen en creëren.

Van kinds af aan ben ik beweging en kijk ik naar beweging. Het was een logische stap om de opleiding creatieve therapie dans te volgen. Ik heb daar veel geleerd over de betekenis van beweging en geleerd zelf dansen te maken. Daarna in het werkveld heb ik me verder verdiept in het geven van dans en theaterlessen. Ik vind het leuk om dans vorm te geven middels heldere en beeldende vormen.

Bij de lessen van Sterrendans gaat het om spelen en dansen. Je krijgt dansexpressie en spellessen.
Je leert middels dans en theater om uitdrukking te geven aan opdrachten en eigen ideeën. Er wordt in solo’s, duo’s en in de groep gewerkt. Ik vind het van grote waarde in de les dat de cursist voelt en meemaakt wat hij doet, zodat hij zelf kan leren creëren. Ook het kijken naar de ander, samenwerken en hiervan leren, vind ik belangrijk. We spelen en dansen door de les!
In de lessen wordt vaak naar een kleine voorstelling gewerkt.

Marq van Mazijk

Marq van Mazijk

Op mijn 18e nam ik de rol van toetsenist over van mijn vader in een coverband. Nog nat achter de oren bevond ik me plotseling op de plek waar ik me lekker voelde: ‘het podium’. Ondertussen ging ik pianeren in een restaurant en ging ik theatrale uitstapjes niet uit de weg. Al snel sloot ik me aan bij verscheidene bandjes waarin ik uiteindelijk ook de rol van zanger ging vervullen.

In mijn huidige bands ‘Perfect Strangers, Mister Mister, 30 Something, Golden Years en Duo Snor’ kan ik mij als muzikant/entertainer erg uitleven. In ‘Silverlane’ en ‘Marqendonk’ kan ik ook mijn eigen melodieën en teksten kwijt.

Mijn opleiding tot Sociaal Cultureel Werker zorgde ervoor dat ik ervaring op deed in het onderwijs. Met muzikale workshops voor kinderen ben ik daardoor jarenlang verscheidende scholen afgegaan. Toen ik zelf een cursus theatersport ging volgen ben ik uiteindelijk beland in de rol van theatersportpianist en geef ik tot heden workshops improvisatiezang. Zelf acteren is ook een passie van mij, zo speelde ik jarenlang een koning in een kleutervoorstelling.

Sinds 2013 ben ik actief als toetsendocent bij de Apeldoornse Popschool. Al met al een leuk en divers pakket aan projecten en gecombineerd met vader/partnerschap een leuk bestaan!

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement

Meer resultaten...