Kindernaai-atelier

Vanaf ca. 10 jaar (jonger dan 10 jaar in overleg)

In het kindernaai-atelier maak je iedere week weer iets leuks met lapjes en garen. Je leert te werken op de naaimachine en met de hand en je maakt daarnaast ook kennis met vilten, stof bedrukken en andere textiele technieken. Tijdens de cursus maak je dingen zoals: je eigen knuffels, sieraden van textiel, kussentjes, schoudertasjes, schortjes, maar ook eenvoudige kledingstukken.

Er zijn goede naaimachines aanwezig, maar je mag ook je eigen naaimachine meenemen wanneer je daar mee wilt leren werken. 

De cursus bestaat uit 12 lessen met de mogelijkheid om daarna door te gaan. We sluiten het seizoen af met een modeshow.

De lessen vinden wekelijks plaats op vrijdag van 15.30 – 17.30 bij GIGANT in lokaal de Rog.

De 1e les is op vrijdag 29 januari 2021 en is een proefles je kunt daarna beslissen of je de cursus gaat doen. Het cursusbedrag is € 165,-. Het cursusbedrag mag in een keer betaald worden, maar ook per maand worden overgemaakt. Bij het starten van de cursus ontvang je een rekening.

Wanneer je een CJP- pas hebt krijg je 10% korting op de cursusprijs. Geef dit even aan bij de opgave.

Daarnaast krijg je een kortingspasje voor Jan Sikkens, dit geeft je een jaar lang recht op korting voor stoffen en fournituren bij Jan Sikkes.

Marieke Smink

Marieke Smink

In 1998 heb ik aan de Hoge School Leeuwarden de opleiding Kunst & Design afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik kennis opgedaan van zowel het ontwerpen als vele textiele werkvormen. Vervolgens heb ik mijn kennis toegepast in het bedrijfsleven als dessin ontwerpster en stylist.

In 2004 heb ik de opleiding tot eerstegraads docent beeldende vakken aan Windesheim in Zwolle gevolgd en mij verder ontwikkeld als beeldend kunstenaar en docente. Daarnaast heb ik ook diverse cursussen en masterclasses gevolgd om mij meer te specialiseren.

Tegenwoordig werk ik als freelance docente voor diverse centra voor de kunsten en heb ik een eigen bedrijf op het gebied van Kunst & Educatie, zowel op locatie als in eigen atelier. Ik ben gespecialiseerd in stofontwerp, verf- en druktechnieken, vilten, transfertechnieken en experimentele naaitechnieken. Daarnaast ontwikkel ik geef ik textiel en beeldende lessen voor het onderwijs en geef ik al jaren mode- gerelateerde cursussen en lessen aan kinderen en jongeren

De overige tijd besteed ik aan het ontwikkelen van mijn eigen beeldend werk. Ik exposeer op diverse plekken en ben daarnaast verbonden als kunstenaar aan galerie Huis ter Heide.