Intuïtief tekenen en schilderen

“Tekenen is Wellness, Schilderen is Freedom”

Tekenen en schilderen geeft plezier, inzicht en ontspanning, of je nu regelmatig een kwast of potlood vasthoudt of wanneer je dit nog nooit gedaan hebt. Tijdens deze gevarieerde lessen laten we je intuïtie aan het woord. Volg wat er ontstaat. Laat de controle los.

We werken met diverse materialen zoals acylverf of ecoline op doek of op papier, eventueel aangevuld met stiften en andere materialen, zoals bijenwas of pastelkrijt.
De inspiratiebronnen en gebruikte technieken zijn divers, bijvoorbeeld:

  • het seizoen
  • kunstenaars als Escher of Hundertwasser,
  • Zentangle-based-Art/Stromingsbeelden
  • Aborignal Art Techniques.
  • Etc.

Verras jezelf en geniet!

Vooraf graag aanmelden via de website van Praktijk de Stille Kracht. Hier vind je ook aanvullende informatie en de prijzen.

  • Donderdagavond: 19.15 – 21.45 uur  1x per 2 weken
  • De lessen starten op 2 september
  • Tussentijdse instroom mogelijk.

Astrid Kuipers

Astrid Kuipers

Mijn naam is Astrid Kuipers (1973). Sinds 2015 ben ik werkzaam als holistisch tekendocent en coach beeldend. In een omscholingstraject heb ik het plezier in tekenen en schilderen weer mogen herontdekken. Ik kan wel zeggen: Tekenen en schilderen is mijn PASSIE.

Dit plezier gun ik iedereen. Of je nu teken- of schilderervaring hebt of niet. Of je vindt dat je kunt tekenen of schilderen of niet. Iedereen kan deelnemen aan mijn lessen. Om iedereen de gelegenheid te bieden om dit plezier te ervaren, heb ik in 2017 besloten mijn baan als organisatie-adviseur op te zeggen en mij volledig op het docentschap te richten.
Mijn bijzondere interesse gaat uit naar het effect van tekenen en schilderen op het welbevinden van de deelnemer, zowel in lichamelijk als in geestelijk opzicht. Uit eigen ervaring weet ik hoe heilzaam tekenen en schilderen kan zijn. Dat wil ik voor mijn cursisten ook: Tekenen is Wellness, Schilderen is Freedom. Daar zijn mijn teken- en schilderlessen op ingericht.

Een bijzondere rol is hierin weggelegd voor chakra’s en chakratekeningen. Chakra’s zijn de basis voor onze energiehuishouding in lichaam en geest. Ieder chakra heeft zijn eigen werkingsgebied in ons lichaam. Door je te verbinden met jouw chakra’s stimuleer je de balans in je hormoonstelsel, zenuwstelsel, bloedsomloop en andere lichamelijke en geestelijke processen. De laatste jaren heb ik me hier verder in verdiept. Inmiddels heb ik al diverse Chakracursussen gegeven. Sinds 2019 werk ik niet alleen met de cirkelpatronen van het 7-delige chakrasysteem, maar ook met nieuwe tekeningen van het 13-delige chakrasysteem. Die tekeningen zijn een aanvulling op het oude systeem, maar zien er heel anders uit, veel meer als kristallen. Meer lichaamsgebieden krijgen aandacht, zoals onder andere je milt en je thymus. Dat zijn belangrijke organen en klieren voor je vochthuishouding en weerstand.

Door de combinatie van figuratieve tekeningen en ruimte voor vrije invulling krijg je ook meer balans in je persoonlijke beleving van de realiteit. Ik heb zelf ervaren dat ik, sinds ik met de nieuwe chakratekeningen werk, beter om kan gaan met de hectiek van deze tijd.