Glasfusing

Het experiment staat centraal in de cursus glasfusing. Glas snijden, op elkaar leggen en dan smelten is de weg naar het begrijpen hoe fusing werkt. 

We maken schalen, sieraden en kleine ruimtelijke objecten of wanddecoraties. U kunt ook denken aan een combinatie van materialen. Zoals bijvoorbeeld glas met hout, speksteen of metaal. 

Het is een basiscursus die u de nodige vaardigheden geeft om in een later stadium uw creativiteit verder te ontplooien.

Maandagochtend 10.00- 12.30 uur.

De cursus is 7 keer en is 13 september 2021 gestart.

Prijs €190 incl. btw exclusief materialen.

Tussentijds instromen is mogelijk.

Gosia Kalisciak

Gosia Kalisciak

Beeldhouwen en fotografie zijn mijn passie, waarin ik mij laat inspireren door mens en natuur.

Ik geef les bij GIGANT, markant in cultuur en in mijn eigen atelier in beeldhouwen en fotografie en sinds vorig jaar ook glasfusing. Al coachend begeleid ik mijn cursisten om het beste in hen naar boven te halen en dit beeldend uit te drukken. Hierbij staat het creatieve proces centraal en kan er gebruikt gemaakt worden van verschillende technieken en materialen.

Kort CV

  • Gosia Kalisciak, beeldende kunstenaar, fotograaf en docent.
  • Beeldenhouwen, academie voor Schone kunsten Poznan (Polen)
  • Fotografie, fotoacademie Amsterdam (2016).
  • Regelmatig exposeren in galeries
  • Projectmatig werken in opdracht.

Tijdens mijn lessen kunt u in een kleine groep vrij werken of in opdracht beeldhouwen beoefenen. U maakt figuratieve en/ of abstracte ruimtelijke objecten, u wordt individueel begeleid in het creatieve proces om uw eigen beeldentaal te ontwikkelen. U kiest uit materialen en technieken zoals klei, granito, boetseerwas, gips of steen. U werkt in opdracht of naar eigen idee. De cursus is voor iedereen die ruimtelijke vormen wil creëren.

Sinds vorig jaar geef ik ook les in glasfusing, hierbij worden verschillende stukjes glas samengesmolten tot schalen, sieraden of tuin objecten.