Glasfusing Workshop

In deze workshop ga je glas smelten en zo een uniek object maken.

Glasfusen is een oude techniek waarbij meerdere laagjes glas met elkaar verbonden worden door deze tegen elkaar aan te schuiven en/of te stapelen op een ovenplaat. Zo ontstaat een compositie waarbij gekozen kan worden uit vele prachtige kleuren. Het ontwerp wordt vervolgens op hoge temperatuur gestookt. Dit proces duurt ongeveer 24 uur. De glaslaagjes zijn nu met elkaar versmolten en het object kan eventueel nogmaals worden gestookt over een mal heen, bijvoorbeeld in het geval dat er een schaal van moet worden gemaakt. In principe is hiermee het ontwerp klaar. De objecten kunnen dus pas na het stoken worden opgehaald.

Gosia Kalisciak

Gosia Kalisciak

Beeldhouwen en fotografie zijn mijn passie, waarin ik mij laat inspireren door mens en natuur.

Ik geef les bij GIGANT, markant in cultuur en in mijn eigen atelier in beeldhouwen en fotografie en sinds vorig jaar ook glasfusing. Al coachend begeleid ik mijn cursisten om het beste in hen naar boven te halen en dit beeldend uit te drukken. Hierbij staat het creatieve proces centraal en kan er gebruikt gemaakt worden van verschillende technieken en materialen.

Kort CV

  • Gosia Kalisciak, beeldende kunstenaar, fotograaf en docent.
  • Beeldenhouwen, academie voor Schone kunsten Poznan (Polen)
  • Fotografie, fotoacademie Amsterdam (2016).
  • Regelmatig exposeren in galeries
  • Projectmatig werken in opdracht.

Tijdens mijn lessen kunt u in een kleine groep vrij werken of in opdracht beeldhouwen beoefenen. U maakt figuratieve en/ of abstracte ruimtelijke objecten, u wordt individueel begeleid in het creatieve proces om uw eigen beeldentaal te ontwikkelen. U kiest uit materialen en technieken zoals klei, granito, boetseerwas, gips of steen. U werkt in opdracht of naar eigen idee. De cursus is voor iedereen die ruimtelijke vormen wil creëren.

Sinds vorig jaar geef ik ook les in glasfusing, hierbij worden verschillende stukjes glas samengesmolten tot schalen, sieraden of tuin objecten.

 

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement