Eigen Modecollectie Maken

Lesdag(en): Woensdag
Tijd: 18.30 – 20.30
Aantal lessen: 16
Doelgroep: tieners
Kosten: € 265,-
Locatie: de ROG, GIGANT

Tijdens de lessen neem ik je mee in de magie van het creëren van een eigen mode-collectie: het ontwerp proces, inspiratieboards, stofkeuze, stofkaarten, kleurkaarten, proces/experiment & tenslotte het eindproduct. Je krijgt de volledige vrijheid in wat je wil maken en hoe jouw collectie eruit gaat zien. Iedere cursist maakt individueel een eigen collectie van minimaal drie stuks. Bij drie kledingstukken kun je denken aan bijvoorbeeld: een gilet, overhemd en pantalon (1 outfit), of een jurk en een rok met topje (2 outfits). Ook is er de vrijheid om jouw collectie uit te breiden met tassen, hoofddeksels, enz. En als kers op de taart, naai je strakjes jouw zelf ontworpen label in jouw zelfgemaakte modecollectie!

Wat leer je tijdens deze cursus?

  • Alle in’s & out’s over het creeëren van een mode-collectie
  • Kennis over de (huidige) modewereld
  • Mode ontwerp
  • Stof-, kleur- & patroonkennis
  • Naai-technieken
  • Leren werken met maten, en een mooi passend kledingstuk maken voor jezelf of model.

Tijdens de lessen leer ik jou de technieken en trucjes van het vak. Graag geef ik jou daarbij de volledige vrijheid in design en uitvoering. Want mijn ambitie als docent is jullie vrij te laten in jullie creativiteit en te ondersteunen waar jullie dat nodig hebben. Mode is een geweldige wijze om jezelf te ontdekken en uit te drukken. Graag neem ik je mee in deze fantastische wereld!
Voor meer informatie verwijs ik u graag door naar mijn website: https://veerleisabeau.wixsite.com/atelierfere

Ook mag u mij altijd mailen met vragen naar: atelierfere@gmail.com
Wil je graag leren jouw eigen kleding en collectie te maken? Schrijf je nu in door je naam en telefoonnummer te mailen naar atelierfere@gmail.com.

We starten in september 2022 met de cursus, dus schrijf je op tijd in voordat de cursus vol zit!

Veerle Jongeneel

Veerle Jongeneel

Mijn naam is Veerle Isabeau en ik ben modestylist, designer en kunstenares. Mode, design en fine-art zijn mijn grootste passies. Ik laat mij leiden door mijn hart en intuïtie, en ben altijd opzoek naar nieuwe vormen van kunst en mode. Vrijheid vind ik enorm belangrijk, zodat jij jouw authentieke zelf volledig kan ontwikkelen. Natuurlijk ondersteund door technische vaardigheid, want het is belangrijk de regels te weten om ze te kunnen breken ;-).

 

Twee jaar terug heb ik met veel plezier mijn ambacht & modestyling-opleiding succesvol afgerond in Amsterdam. Daarna heb ik mijn kwaliteiten nog meer mogen ontwikkelen in het prachtige couture-atelier van Mart Visser. Vandaag de dag run ik met veel liefde en passie mijn eigen mode & fine-arts atelier, genaamd Atelier Fere. Daar kan ik doen wat mij het gelukkigst maakt: inspireren & creëren.

 

Ook werk ik met veel plezier in een stoffenwinkel, en heb ik veel ervaring en kennis van stoffen en fournituren. 

 

Naast het mooie modevak heb ik ook andere grote liefdes, namelijk schilderen (voornamelijk op canvas, stof en keramiek), fotografie, film, conceptdesign, poëzie en interieur. Ik ben altijd op ontdekkingstocht naar nieuwe vormen van kunst; om mijn zintuigen te prikkelen, mij als kunstenares te ontwikkelen én het liefst jou ook een beetje stardust mee te geven.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement

Meer resultaten...