Coachlessen blazersensembles / partijstudie leden symfonie- en harmonie orkest

Coachlessen blazersensembles

Blazersensembles in verschillende samenstelling zoals trio, kwartet, kwintet etc. worden bij het repeteren en instuderen van het repertoire bijvoorbeeld in verband met het geven van uitvoeringen/concerten begeleid en gecoached, waarbij de ontwikkeling van het samenspel, intonatie, maat/ritme, klankkleur en muzikale afwerking centraal staan.

Coachlessen partijstudie symfonie- en harmonie orkest

In deze cursussen wordt aandacht besteed aan het instuderen en technisch en muzikaal afwerken van orkest- en ensemblepartijen.

Cursus dispositie verbetering

Deze cursus is gericht op bewustwording en ontwikkelen van de fysieke eigenschappen en condities zoals speelhouding, ademtechniek en motoriek door middel van gerichte houdings- bewegings- en ademoefeningen in relatie tot het bespelen van het instrument en het vertalen hiervan naar je muzikale gevoel (expressie).

Arjo Hovenberg

Arjo Hovenberg

Na het behalen van mijn conservatoriumdiploma’s uitvoerend en docerend musicus (hobo, althobo en hobo d’amore) heb ik orkestervaring opgedaan bij verschillende symfonie orkesten. O.a. bij Het Gelders Orkest, waaraan ik verbonden was als hoboist en althoboist. Als docent hobo geef ik les bij een aantal Culturele instellingen en samenwerkingsverbanden (collectieven) in de regio Gelderland. Vanaf mijn conservatoriumstudie heb ik mij middels studies, cursussen en symposia verdiept in de samenhang tussen het bespelen van de hobo en de fysieke dispositie voor het instrument. Onder andere houding, adem en mondstand, en ontwikkeling sensomotoriek in relatie tot het bespelen van (blaas) instrumenten. Mijn kennis en ervaring probeer ik met veel enthousiasme en passie voor de hobo over te dragen aan mijn leerlingen. Ik wil kinderen en volwassenen veel plezier meegeven in het hobospelen, en het samenspelen in ensembles en (harmonie) orkesten stimuleren. Ben je geraakt door de schitterende en karakteristieke klank van de hobo? Kom kennismaken met de hobo d.m.v. een gratis proefles. Hobo spelen kan nu al vanaf 6 jaar, je begint dan met een junior hobo. Les nemen? In de lessen wordt aandacht besteed aan houding, ademhaling en de mondstand. We spelen allerlei muziekstijlen van klassiek tot populair. Met de hobo kun je gaan spelen in een symfonie- of harmonie orkest, en in allerlei samenspelgroepen.

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement