Buiten alle perken

Tijden: 19:00-21:00
Kosten: 145,-
Soort aanbod: Cursus
Startdatum: 5 februari 2024
Duur: 15 lessen van twee uur

Theatergroep ‘Buiten alle Perken’, is een theatergroep voor volwassenen met een (verstandelijke) beperking. Talenten van de cursisten worden na een lessenreeks zichtbaar in een prachtige podiumproductie. Bij ‘Buiten alle Perken’ mogen de cursisten spelen en improviseren, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende kunstdisciplines.

Spelplezier is een belangrijk onderdeel van de cursus. De cursus is laagdrempelig wat betekent dat eenieder die belangstelling heeft en gemotiveerd is om mee te spelen, welkom is in de groep. Een balans tussen de uitdaging van script-theater en het vrije improvisatietoneel vormt hiervoor de basis.

De cursus wordt geleid door professionele docenten. Zij hebben zowel ervaring binnen het theatervak als binnen de zorgsector en gebruiken deze deskundigheid in het lesgeven en in het vormgeven van de podiumproductie. Ze hebben ruimschoots ervaring opgedaan bij ‘Het Apeldoornse Schaep’ waarmee ze meerdere voorstellingen hebben ontwikkeld.

Bovenal creëren zij een veilige, ontspannen sfeer zodat de cursisten zich op hun gemak voelen en zich zodoende optimaal creatief durven te uiten. Ieder mens heeft mogelijkheden. Bij ‘Buiten alle Perken’ maken de cursisten kennis met deze mogelijkheden middels de kunstdisciplines: Theater (beide), Dans (Nienke) en Muziek (Marq).

Aanmelden voor deze cursus doe je door het inschrijfformulier in te vullen.

Muziekvideo door Buiten alle Perken

Een impressie van de lessen

Nienke Goossens

Nienke Goossens

Danspraktijk Sterrendans – spelen, dansen en creëren.

“The body was made to move”

In beweging zijn en mensen begeleiden in beweging zijn dingen waar ik van houd. Dat hoeft niet altijd in volle actie, ook rust nemen om adem en lichaam op te merken vind ik waardevol. Naast Zumba docent ben ik danstherapeut en kijk ik naar de mens achter de beweging.

Van kind af aan ben ik beweging en kijk ik naar beweging. Het was een logische stap om de opleiding creatieve therapie dans te volgen. Ik heb daar veel geleerd over de betekenis van beweging en geleerd zelf dansen te maken. Daarna in het werkveld heb ik me verder verdiept in het geven van dans en theaterlessen. Ik vind het leuk om dans vorm te geven middels heldere en beeldende vormen.

Marq van Mazijk

Marq van Mazijk

Op mijn 18e nam ik de rol van toetsenist over van mijn vader in een coverband. Nog nat achter de oren bevond ik me plotseling op de plek waar ik me lekker voelde: ‘het podium’. Ondertussen ging ik pianeren in een restaurant en ging ik theatrale uitstapjes niet uit de weg. Al snel sloot ik me aan bij verscheidene bandjes waarin ik uiteindelijk ook de rol van zanger ging vervullen.

In mijn huidige bands ‘Perfect Strangers, Mister Mister, 30 Something, Golden Years en Duo Snor’ kan ik mij als muzikant/entertainer erg uitleven. In ‘Silverlane’ en ‘Marqendonk’ kan ik ook mijn eigen melodieën en teksten kwijt.

Mijn opleiding tot Sociaal Cultureel Werker zorgde ervoor dat ik ervaring op deed in het onderwijs. Met muzikale workshops voor kinderen ben ik daardoor jarenlang verscheidende scholen afgegaan. Toen ik zelf een cursus theatersport ging volgen ben ik uiteindelijk beland in de rol van theatersportpianist en geef ik tot heden workshops improvisatiezang. Zelf acteren is ook een passie van mij, zo speelde ik jarenlang een koning in een kleutervoorstelling.

Sinds 2013 ben ik actief als toetsendocent bij de Apeldoornse Popschool. Al met al een leuk en divers pakket aan projecten en gecombineerd met vader/partnerschap een leuk bestaan!

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement