Beginnerscursus theatersport

Heb je improvisatietheatergoep ‘rechts van het midden’ wel eens zien spelen en denk je: ’ik wil ook zo uit het niets een zaal vol laten schaterlachen’? In deze cursus leer je hoe!

Theatersport is een vorm van improvisatietheater waarbij je in korte tijd tot komische sketches komt. In deze korte cursus leer je de basis van impro comedy/ theatersport. Er is geen instapniveau nodig en iedereen die Nederlands spreekt kan mee doen! Je leert: snel associëren, in het hier en nu reageren en het spelaanbod van je medespeler te gebruiken om een scene neer te zetten die jullie beiden van tevoren nog niet hadden kunnen verzinnen.  Je wordt comfortabel met het maken van fouten en leert ‘fouten’ om te denken naar een originele scene. Je leert verschillende spelvormen en handige hulpmiddelen om tot een scene met een begin midden en eind te komen. Ook krijg je twee zanglessen waarin je liedjes leert improviseren. Tevens sluit je af met een presentatie.

Je krijgt deze cursus les van Fulco de Deken, een gediplomeerd theaterdocent. Hij won twee maal het Nederlands studentkampioenschap theatersport en eenmaal Nederlands en vlaams theatersport toernooi. Van de groepen die dit jaar mee deden aan het Nederlands theatersport kampioenschap en door waren naar de kwartfinales had ongeveer 80% ooit les van hem gehad. Van de overige 20% hebben de helft van hun trainers les van hem gehad.

Bij theatersport weet je van tevoren niet wat je gaat spelen. Het voordeel is je hoeft geen teksten of danspasjes uit je hoofd te leren en spelplezier staat voorop. Durf jij het aan?

Organisatie

Locatie :                GIGANT, nieuwstraat 377 Apeldoorn
Prijs:                       € 400,00
Doorstroom:         Na deze cursus kun je auditie doen bij theatersportgroep ‘rechts van het midden’.
max deelnemers: 16

We hebben dit jaar twee proeflessen, een voor de zomervakantie en een erna. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van Improschool Apeldoorn

Fulco de Deken

Fulco de Deken

Ervaren theaterdocent met een voorliefde voor improvisatietheater.

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement