Cultuurmakelaar Participatie & Inclusie

GIGANT verzorgt ook in de nieuwe periode het aanbod voor verschillende doelgroepen in Apeldoorn: mensen met een beperking, ouderen en mensen met een migratieachtergrond. We helpen zo veel mogelijk Apeldoorners om te participeren in kunst en cultuur. De cultuurmakelaar participatie en inclusie houdt zich o.a. bezig met het ondersteunen van de doelgroep en het zichtbaar maken van hun behoefte, door aanwezig te zijn op relevante plekken (zoals open dagen, netwerkmomenten, projecten, etc.). Ze koppelt deelnemers aan uitvoerende partijen. Ontwikkelt nieuwe projecten in samenwerking met deelnemers en kunstvakdocenten/ kunstenaars. Is aanjager van een lokaal netwerk en neemt deel aan provinciaal netwerk KOM Gelderland.

Wil je meer weten over het werk van de cultuurmakelaar en de mogelijkheden? Neem dan contact op met Nanda Kwint: n.kwint@gigant.nl.


Werkgroep intercultureel (Winc)

Werkgroep intercultureel (Winc) is een Apeldoorns samenwerkingsverband van diverse partijen die zich inzetten voor mensen met verschillende culturele achtergronden en/of kunst en cultuur. We werken aan allerlei projecten met als doel samen te zorgen voor meer culturele diversiteit binnen kunst en cultuur. In het kwartaaloverleg stemmen we de verschillende projecten af, zoeken we verbindingen en kijken we naar samenwerkingsmogelijkheden om zo elkaar en de projecten te versterken. 


MeeMaakPodium

Het MeeMaakPodium geeft Apeldoorners – individueel en in georganiseerd verband – de touwtjes in handen bij de samenstelling van het programma. Maatschappelijke thema’s, doelgroepgericht programma en ook lokaal gemaakte producties vinden via deze route de weg naar uitvoer.

GIGANT biedt een vrije programmeerruimte binnen alle disciplines waarbij niet het aanbod, maar de lokale vraag leidend is. Het MeeMaakPodium nodigt uit, vraagt en daagt de bevolking uit met elkaar om de tafel te gaan zitten.

Naar aanleiding van een idee of voorstel worden er nog meer mensen en partijen uitgenodigd die van meerwaarde kunnen zijn voor het projectidee en kunnen zorgen voor een andere of toegevoegde kijk. Samen wordt er gegeten, gedronken, gefilosofeerd en nagedacht over wat er nodig is voor een succesvol programma.

Heb je een idee? Neem dan contact met ons op.

Ons MeeMaakPodium is onderdeel van de MeeMaakPodia regeling van het Fonds voor Cultuur Participatie.  

GIGANT tipt

Hele programma
Waylon

Waylon

za 04 maart 2023 20:00
2 Kleine Kleutertjes: Een Dag Om Nooit Te Vergeten

2 Kleine Kleutertjes: Een Dag Om Nooit Te Vergeten

za 09 juli 14:45
Buitenfilm: Promising Young Woman

Buitenfilm: Promising Young Woman

zo 14 augustus 21:00
Grutto! De Reis van onze Nationale Vogel

Grutto! De Reis van onze Nationale Vogel

do 07 juli 18:30
Buitenfilm: Supereroi

Buitenfilm: Supereroi

vr 12 augustus 21:00
MY BABY

MY BABY

za 26 november 20:30
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement

Meer resultaten...