Cultuurmakelaar Participatie & Inclusie

GIGANT verzorgt ook in de nieuwe periode het aanbod voor verschillende doelgroepen in Apeldoorn: mensen met een beperking, ouderen en mensen met een migratieachtergrond. We helpen zo veel mogelijk Apeldoorners om te participeren in kunst en cultuur. De cultuurmakelaar participatie en inclusie houdt zich o.a. bezig met het ondersteunen van de doelgroep en het zichtbaar maken van hun behoefte, door aanwezig te zijn op relevante plekken (zoals open dagen, netwerkmomenten, projecten, etc.). Ze koppelt deelnemers aan uitvoerende partijen. Ontwikkelt nieuwe projecten in samenwerking met deelnemers en kunstvakdocenten/ kunstenaars. Is aanjager van een lokaal netwerk en neemt deel aan provinciaal netwerk KOM Gelderland.

Wil je meer weten over het werk van de cultuurmakelaar en de mogelijkheden? Neem dan contact op met Nanda Kwint: n.kwint@gigant.nl.


Werkgroep intercultureel (Winc)

Werkgroep intercultureel (Winc) is een Apeldoorns samenwerkingsverband van diverse partijen die zich inzetten voor mensen met verschillende culturele achtergronden en/of kunst en cultuur. We werken aan allerlei projecten met als doel samen te zorgen voor meer culturele diversiteit binnen kunst en cultuur. In het kwartaaloverleg stemmen we de verschillende projecten af, zoeken we verbindingen en kijken we naar samenwerkingsmogelijkheden om zo elkaar en de projecten te versterken. 

GIGANT tipt

Hele programma
The Bruceband

The Bruceband

vr 10 juni 20:30
Poor Man Richie | Muziekcafé

Poor Man Richie | Muziekcafé

zo 06 februari 16:15
Papi Chulo

Papi Chulo

za 19 februari 23:00
The Tragedy of Macbeth

The Tragedy of Macbeth

wo 26 januari 16:40
The Hand of God

The Hand of God

vr 28 januari 15:40
ROH 21/22: Rigoletto

ROH 21/22: Rigoletto

do 10 maart 20:15