Yung Nnelg

Yung Nnelg GEANNULEERD

Normaal - Yung Nnelg
€ 13,00

Gastenlijst podium
€ 0,00

Bedragen zijn exclusief €1,20 transactiekosten per online bestelling.
vrijdag
24 april
20:00
20:30
Popzaal

Dit concert is geannuleerd n.a.v. de maatregelen omtrent het coronavirus. Er volgt geen vervangende datum. Gekochte kaarten kunnen geretourneerd worden door je naam, aantal gekochte kaarten, een foto of pdf van de kaarten en je IBAN nummer te mailen naar administratie@gigant.nl. Je krijgt vervolgens z.s.m. je geld terug. 

Yung Nnelg - Glenn Ascencion (18 juli, 1994 Amsterdam) - groeide als kleine jongen van Ghanese migranten op in Amsterdam Zuidoost. De ‘je moet je eigen kansen creëren’-mentaliteit werd hem thuis én in de Ghanese Pinkstergemeenschap met de paplepel ingegoten. Als een rustige bewuste jongen balanceerde hij moeiteloos tussen contrasten van verschillende sociale klassen en etniciteiten; van dankbare doeners tot de dromerige creatieven uit Amsterdam.

Met zijn sterke drive heeft hij de afgelopen jaren een unieke positie in de Nederlandse hiphop-scene veroverd. Met roots in de undergroundmuziek en een groeiende fanbase onder het mainstream publiek, vormt hij als geen ander in Nederland een brug tussen twee werelden.

In zijn tienerjaren startte Glenn met muziek maken, samen met de mannen van TNO en SMIB uit de Bijlmer. Na het releasen van twee solo-EP’s, CONTRA en SERENA (2017) en zijn eigen “GRAND SLAM” tour in 2017/2018, met als afsluiter een uitverkocht Paradiso, was hij niet meer weg te denken uit de line-ups van grote festivals in Nederland.

Tussen 2017 en 2019 heeft Yung Nnelg onder Sony zijn werk op een lager pitje gezet en de tijd genomen om rustig te bezinnen. Als gevolg van deze periode verbrak Yung Nnelg zijn contract met Sony en vormde hij het ‘ZES NULLEN’ collectief en label om zich heen.

Yung Nnelg spreidt in 2020 zijn vleugels en lanceert in eigen beheer op 31 januari zijn eerste langverwachte debuutalbum ‘BALANS’. De plaat is de climax van de persoonlijke groei die de artiest de afgelopen jaren doormaakte; hij heeft letterlijk de balans opgemaakt en geeft nu prioriteit zijn eigen creatieve impulsen. Naast de plaat komt hij in 2020 ook met een tour, waarbij het het publiek door alle nummers als losstaande ervaringen meeneemt.

Foto: Jaasir Linger

Voorprogramma: Sor
Sor is een van de creatieve breinen van Black Acid en is binnen het collectief niet alleen verantwoordelijk voor vocalen, maar ook voor een groot gedeelte van de producties. Vorig jaar kreeg hij te maken met gehoorverlies, wat hem dwong nog creatiever te moeten werken. Het gebruik van synthesizers, met hun karakteristieke rijke geluid, bleek uitkomst te bieden en is inmiddels kenmerkend voor Sor's werk.

In 2018 was Sor samen te horen op tracks met o.a. Cry, Wally A$M, leden van ANBU en nog een verrassende samenwerking: met Adje en Roselilah op het nummer ‘9’, dat hij blessede met een wavey topline. In 2019 tekende Sor bij Noah’s Ark en bracht daar zijn ‘PHONAK’ EP uit, vernoemd naar het hoortoestel dat vast om zijn nek hangt.

Yung Nnelg
Yung Nnelg