Voor De Duvel Niet Bang Festival 2019

Voor De Duvel Niet Bang Festival 2019

Normaal - VDDNB
€ 20,00

Bedragen zijn exclusief €1,20 transactiekosten per online bestelling.
zaterdag
28 september
19:00
19:00
Popzaal

Op 28 september is het zeker en vast weer tijd voor n’een vollen bak gitaargeweld in Gigant! Voor De Duvel Niet Bang is hét jaarlijkse festival in Apeldoorn voor heavy en smerig. In het leven geroepen om de komst van het Duvel-bier op de tap te vieren, inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig festival met enkel zwaar sto(r)mende en beukende bands op het podium. Van garage tot punk, via noise naar post-everything: zolang het je maar van de sokken blaast!

LINE-UP POPZAAL:

STAKE

Dé Vlaamse sloopkogels zijn terug. Een decennium lang sloegen ze als Steak Number Eight al heel Europa kort en klein. STAKE betekent een nieuw hoofdstuk voor de nog steeds jonge gasten. Met ongekende energie, een hele rits melodische post-metal beukers onder de arm én een gigantische bak aan ervaring zijn ze voor de duvel niet bang. En terecht.

SONS

Dit Antwerpse viertal begon zoals zo veel andere bands: vier vrienden gingen lekker jammer. Dit liep echter binnen no-time gigantisch uit de hand, met als gevolg uitverkochte clubshows en een indrukwekkende festivallijst. Na België reeds te hebben veroverd, vervolgt SONS nu hun zegetocht door heel Europa met hun aanstekelijke garagepunk.

THE GURU GURU

Dit Belgische gezelschap borderline rockers gaat al mee sinds 2012. Hun maniakale shows leverden hun de reputatie van misschien wel de meest gevaarlijke noiserockband van de lage landen op. De haast bezeten voorman Tom bezweert ieder publiek met zijn heftige optredens. Live is The Guru Guru altijd spannend en onvoorspelbaar

LINE-UP CAFÉZAAL:

GRAMMA (NL)

Uit de as van Eindhovense garagerockers Lookapony is een nieuwe punksekte herrezen: GRAMMA! Lekker opzwepende, beetje grof gebekte punk; precies wat je van de jongens zou verwachten, maar dan nog net wat gemener en messcherper.

THE PROGERIANS

Diep uit het Brusselse ondergrondse is een smerig, luid en groovy vierkoppig monster opgestaan. Dit sludge-beest vertaalt jeugdangsten in intense liveshows van het hoogste niveau. De invloeden reiken tot ver in de prehistorie, maar The Progerians vindt haar harmonie ergens tussen sludge en punk.

GIZÅH (NL)

Gizåh is een Nederlandse death metal band met een rauwe hardcore aanpak. Geïnspireerd door Stephen King's Dark Tower-serie bracht het brute Utrechtse orkest debuut-EP ‘All The Way Down’uit. De plaat toont het ruige karakter van deze rasmuzikanten, wat vooral tijdens de liveshows geweldig uit de (pikzwarte) verf komt.

 

Voor De Duvel Niet Bang Festival 2019