Muziekcafé met Tim Dawn

Muziekcafé met Tim Dawn

Gratis Entree
€ 0,00

Bedragen zijn exclusief €1,20 transactiekosten per online bestelling.
zondag
27 oktober
16:15
16:15
Cafe

Tim Dawn rondde met verschillende prijzen zijn rechtenstudie af en was hard op weg naar een PhD en het grote geld. En toen… viel hij voor de muziek. Reizend door Australië en Nieuw-Zeeland, gewapend met een handvol liedjes en een gitaar, voelde hij zich vrijer dan ooit. Terug in Nederland nam hij ontslag en verhuisde hij naar een kinderboerderij annex oud-Hollands molenerf in hartje Utrecht, waar hij aan zijn muziek werkt en het erf beheert.

Als je goed luistert, hoor je die combinatie terug in zijn ambachtelijke maar moderne indie pop: de rust van het leven tussen de varkens en schapen en de rusteloosheid van de stad. Met zijn oprechte muziek en stemgeluid doet hij denken aan artiesten als James Bay, Hozier en Coldplay.

Dit najaar verschijnt de nieuwe EP 'I'll Hold On' van Tim Dawn, met radiosingles ‘Walking On A Wire’ en ‘Shadow’ en nog vier gloednieuwe tracks. Op ‘I’ll Hold On’ wordt de lijn doorgetrokken van de fijne left-of-centre pop die Tim Dawn al een TopSong op NPO Radio 2 en voor- en naprogramma’s van o.a. The Paper Kites, Harry Styles en Hozier opleverde. Tim Dawn: “Ik sta voor oprechte, ambachtelijke liedjes waarbij de emotie extra wordt versterkt door de rijke, moderne sound. Ik ben ongelofelijk trots op hoe dat op deze EP is gelukt.”

 

Muziekcafé met Tim Dawn