Steffen Morrison + Samuel Jack + PANGEA

Deur open: 20:00
Aanvang: 20:30

Entree: €13,00
Entree Vrienden van Gigant: €11,00
(Deze bedragen zijn exclusief €1,20 transactiekosten per online bestelling.)

Soulzanger Steffen Morrison werd in 2014 bij het grote publiek bekend door zijn deelname aan The Voice of Holland, waar hij grote indruk maakte.

In september 2016 releaste hij zijn EP Just Another Man in een bomvol Paradiso. Januari daaropvolgend zette hij met zijn Band Of Brothers een overtuigende show neer op Noorderslag, waar hij zijn single All For You presenteerde. Vele shows op onder meer de Uitmarkt volgden. Daarnaast vervulde Morrison de hoofdrol in de theatervoorstelling I’m a Soulman over het legendarische plabel STAX Records.

Het afgelopen festivalseizoen was Steffen niet te missen op de podia. Hij speelde op talloze festivals door het hele land, tijdens een van deze shows werden Radio 2 DJ’s Gerard Ekdom en Wouter van de Goes aangestoken door zijn tomeloze energie. Kort hierna riep Ekdom Steffens nummer Old Enough To Know Better uit tot zijn *****-track en niet veel later werd de single uitgeroepen tot Top Song. Alsof dat nog niet genoeg was werd Steffen ook nog benoemd tot Nieuwe Naam.

Momenteel zit Morrison in de studio met befaamde songwriter en producer Tjeerd Oosterhuis (met wie hij eerder samenwerkte voor zijn EP Jusst Another Man) voor de opnames van zijn nieuwe album die in het voorjaar van 2018 verschijnt.

Dit album wordt gepresenteerd tijdens de Movin on Tour, waar Steffen Morrison het oude soulgeluid weer tot leven brengt en er een nieuwe, opwindende eigen draai aan geeft. Met zijn grote overtuiging, energie en zijn passie voor het genre is hij in staat echt iedereen op sleeptouw te nemen.

Voorprogramma: Samuel Jack
Samuel Jack werd geboren in Londen, maar groeide, door het werk van zijn ouders, op in Engeland, Zuid-Afrikaen Nederland. Zijn muzikale opvoeding begon met de oude blues en soul platen van zijn vader en werd latergevormd door de gospel en groepszang waar hij mee in aanraking kwam tijdens zijn verblijf in Zuid-Afrika. Metzulke reislustige ouders was het dan ook geen verrassing dat hij op zijn zestiende het ouderlijk huis besloot teverlaten om zich uiteindelijk terug te trekken op het Britse platteland. In een caravan nabij het dorpje Somersetschrijft en neemt hij momenteel zijn eigen songs op.

Zijn bijzondere geluid, denk aan Sam Smith, Hozier en Sam Cooke, bleef niet onopgemerkt. Zo speelde Samuelafgelopen zomer onder meer op prestigieuze festivals als Glastonbury, Secret Garden Party en Greenbelt. Begin2017 tekende Samuel bij het Amsterdamse label Dox Records, waar in september 2017 zijn debuut-EPSurrender verscheen. Kort hierna tourde hij voor het eerst door Nederland als support voor Young Gun SilverFox en Newton Faulkner.

Voorprogramma: PANGEA
Het Apeldoornse PANGEA is een energieke, krachtige, maar vooral dansbare band die veel stijlen blend tot een genot voor elk oor. Het vocabulaire qua genres van deze muzikanten loopt uit van soul tot hiphop tot pop tot jazz tot funk tot reggae en ga zo maar door. De manier waarop deze muzikanten deze verschillende stijlen tot een geheel brengen en dit totaal naar hun eigen feeling pushen is eigentijds.