Ralph van Raat speelt Radiohead

Ralph van Raat speelt Radiohead Locatie: Grote Kerk

Normaal
€ 20,00

Vriendenticket
€ 18,00

Bedragen zijn exclusief €1,20 transactiekosten per online bestelling.
vrijdag
21 juni
19:30
20:15
Grote Kerk

Meesterpianist Ralph van Raat speelt de geweldige muziek van Radiohead, in sublieme arrangementen die de Amerikaan Christopher O’Riley maakte voor piano solo. Diens cd True Love Waits uit 2003 kreeg destijds vier sterren van het toonaangevende muziekblad Rolling Stone. De rijkdom van O'Rileys arrangementen imponeerde ook van Raat, die ze dit concert combineert met klassieke werken van Debussy en Gershwin, en eigentijds gecomponeerde, aan Radiohead verwante muziek van Adams en Franssens.Met de Grote Kerk als magisch decor, wordt dit een concertervaring om niet snel te vergeten!

Pianist en musicoloog Ralph van Raat studeerde piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ton Hartsuiker en Willem Brons, en Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij sloot beide studies Cum Laude af. In het kader van zijn pianostudie studeerde hij bij Claude Helffer in Parijs, Ursula Oppens in Chicago (Northwestern University) en Pierre-Laurent Aimard in Keulen (Hochschule für Musik Köln).

Ralph van Raat geeft solorecitals en concerten met orkest in Europa, het Midden-Oosten, Azië en de Verenigde Staten. Hij speelde als solist met onder andere het Koninklijk Concertgebouw Orkest, de Los Angeles Philharmonic, de BBC Symphony Orchestra, London Sinfonietta, De Filharmonie van Antwerpen, de Cape Town Philharmonic, China National Symphony Orchestra, Cairo Symphony Orchestra, Melbourne Symphony Orchestra en het Radio-Sinfonie-Orchester Frankfurt. Hij werkte daarbij met dirigenten als Valery Gergiev, David Robertson en Peter Eötvös. Een groot aantal concerten is uitgezonden door binnen- en buitenlandse radio- en televisieomroepen.

Ralph van Raat werkte samen met een groot aantal componisten zoals John Adams, Louis Andriessen, Gavin Bryars, Joep Franssens, Arvo Pärt, Tan Dun en John Tavener. Ook heeft een groot aantal componisten werk aan hem opgedragen.

In 2003 is Ralph benoemd tot Steinway Artist. Hij is naast zijn concertpraktijk verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam als docent hedendaagse pianomuziek.

Ralph van Raat speelt Radiohead
Ralph van Raat speelt Radiohead