Nieuwjaarsconcert Bubbels!

Nieuwjaarsconcert Bubbels!

De Apeldoornse symfonie- en jeugdorkesten zetten na twee jaar de traditie voort met het Nieuwjaarsconcert “Bubbels” op 11 januari 2020 in zaal De Hofstad. Met dit concert en de “bubbels” na afloop wordt het nieuwe jaar feestelijk muzikaal ingeluid. Het programma start met een opwarmer van de jongste musici van de Speelgroep, onder leiding van dirigent Baukje van Schie. Daarna serveren het Jong Apeldoorns Jeugdorkest, het Apeldoorns Jeugdorkest en het Apeldoorns Symfonieorkest in wisselende samenstellingen onder leiding van dirigent Rob Kaptein een gevarieerd programma. Het concert wordt visueel omlijst door dansers van Dansstudio Spring. De opening wordt verricht door Maestro Detlev Cziesso, wethouder en locoburgemeester van Apeldoorn.

Uiteraard zullen we na afloop van het concert met het publiek en elkaar de glazen heffen om te proosten op het nieuw jaar!

Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten

De Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten bestaat uit jonge musici uit Apeldoorn en omstreken die graag meer willen doen met muziek dan in hun eentje spelen. In een orkest spelen maakt muziek maken nog veel leuker, geeft extra uitdagingen en een heel andere beleving van muziek. Bij de Apeldoornse Jeugdorkesten gaan samen muziek maken, samen leren, plezier en gezelligheid hand in hand. De voorbereidende Speelgroep, het Jong Apeldoorns Jeugdorkest (JAJO) en het Apeldoorns Jeugdorkest (AJO) bieden een doorlopende leerlijn voor kinderen vanaf circa 8 jaar tot jongvolwassenen van circa 25 jaar. Onze wekelijkse repetities zijn op dinsdagmiddag en -avond; kom eens vrijblijvend kijken! En ons motto is natuurlijk: Muziek maken doe je samen!

Meer info op www.a-jo.nl

Apeldoorns Symfonieorkest

Het Apeldoorns Symfonieorkest is een amateur symfonieorkest met ruim 50 actieve leden, onder leiding van dirigent Hebe de Champeaux. Het orkest werd opgericht in 1954 als ‘Muziekensemble Symphonetta’. In 1958 werd het orkest omgedoopt tot Apeldoorns Symfonie Orkest. We repeteren elke dinsdagavond in een ontspannen en vriendschappelijke sfeer. Het repertoire is breed en gevarieerd, van barok tot hedendaags, van Bach tot Andriessen, van Mozart tot Morricone. We geven twee concerten per jaar, in voor- en najaar, naast projectconcerten zoals dit Nieuwjaarsconcert.

Meer info op www.apeldoornssymfonieorkest.nl

Dansstudio Spring

Dansstudio Spring is een nieuwe, nog op te starten dansschool in Apeldoorn met Hanna van der Gaag aan het roer. Deze dansschool gaat onderdeel uitmaken van Spring, een organisatie met 3 afdelingen. 1: Danscompany Spring, een professionele company met dansers uit heel Nederland die zich eens per jaar in Theater Gigant presenteert. Komende editie: 'Puur' wordt uitgevoerd op 29 maart 2020. 2: Het Productiehuis Spring, voor aanvragen van externe partijen en het onderwijs, o.a. workshops en presentaties. 3: En dan dus de dansschool. Na de voorjaarsvakantie gaat Hanna starten aan dit nieuwe avontuur! Een aantal toekomstige leerlingen ziet u dansen bij dit concert! Voor meer informatie over lessen, locatie en rooster, of voor aanvragen, mailt u naar dansstudiospring@gmail.com

 

 

Foto: André Roodhuizen

Nieuwjaarsconcert Bubbels!