Muziekcafé met Love Supreme

Muziekcafé met Love Supreme

Voorbij de karaokebar, aan het einde de gracht waar om het uur een rondvaartboot keert, vijf verdiepingen boven de verveelde hoeren, snuivende toeristen, lallende corpsballen en surveillerende agenten, woont Herman. Op zijn zolderkamer verzamelen zich elke dinsdagavond vijf vrienden om het leven te bespreken, discussies te voeren en een plaatje op te nemen. In die volgorde. De dinsdag bij Herman is vaste prik en neutraal terrein. Ruzies worden er stilzwijgend bijgelegd, roddels blijven binnen die vier muren en als het plaatje af is wordt er gedanst.

In een jaar; plusminus 40 dinsdagavonden (voor vakanties, verplichtingen of gewoon geen zin werd er overgeslagen), werd ‘Poetry for the youth’ opgenomen. In dat jaar werden harten gebroken en geliefden begraven. Mensen werden ziek, overspannen, er werd van banen gewisseld. Er was feest en er was gezeik, maar er was altijd de dinsdagavond.

We kunnen natuurlijk een interessant verhaal houden over genres, invloeden en vergelijkingen trekken met grote bands van naam en faam. Maar ‘Poetry for the Youth’ is een jaar lang met vrienden bij Herman op zolder, weg van het dagelijkse getetter, een beetje lullen en muziek maken zonder inhoud. Niets meer en niets minder.

Muziekcafé met Love Supreme