Mummy's a Tree

Mummy's a Tree Muziekcafe

Bedragen zijn exclusief €1,20 transactiekosten per online bestelling.
Gratis entree
zondag
23 december
13:00
16:15
Café
Sinds 1996 zweeft Mummy’s a Tree door het muzikale universum. Met als constante factor zanger en gitarist Stefan van den Berg.

De huidige incarnatie van de band is de meest veelzijdige. In zekere zin volgt de muziek een pad dat lijkt op artiesten als The Beatles, David Bowie en Pink Floyd, maar Van den Berg is niet bang om van dat pad af te wijken en met Mummy’s a Tree te verdwalen in het bos.

“Een band die gemakkelijk schakelt tussen poppy ballads, Paisley Underground, folk, alt country, psychedelica en zelfs noise rock-achtige uitspattingen. Ze zijn niet vast te pinnen op een bepaald geluid. Op het ene moment desolaat en op het andere weer rauw rockend.” Zo omschrijft 3voor12 Utrecht de band op het podium.

Mummy’s a Tree gaat op zoek naar de muzikale bron, de magische zijnsstaat die tijd en ruimte overstijgt. In deze muzikale zoektocht put de band inspiratie uit een halve eeuw muziekgeschiedenis. Maar bovenal put Mummy’s a Tree inspiratie uit het leven zelf. Een levensboom, eeuwig oud en altijd jong. Grillig en standvastig. Noem het blues voor de 21e eeuw.

De dit jaar verschenen LP Goodbye Stratosphere brengt alle seizoenen samen in één sprankelende plaat. Noem het Indie, noem het Lo-fi, noem het Whimsical Tree pop: het feit staat dat de band met Goodbye Stratosphere een plaat aflevert vol buitenaards mooie liedjes en sferen.
Mummy's a Tree