Koningsdag

Koningsdag Zer00's Heroes + Son Mieux

Bedragen zijn exclusief €1,20 transactiekosten per online bestelling.
Gratis entree
zaterdag
27 april
15:00
15:00
Gigant

Locatie: steeg naast Gigant

15:00 - 15:30: TBA
15:50 - 16:30: Cynbel
17:00 - 18:00: Son Mieux
19:00 - 00:00: Zer00's Heroes

De jaren '00 waren voor onze koning jaren vol liefde! In 2001 verloofde hij zich met Max, het jaar daarop trouwden ze en in 2003, 2005 en 2007 werden prinsesjes Amalia, Ariane en Alexia geboren.Vandaag voelen we die liefde harder dan ooit tevoren en vieren we de verjaardag van onze koning! Dit met een throwback naar deze mooie jaren '00 en o.a. de extreem dansbare synthpopband Son Mieux.

Zer00's Heroes
Zer00’s Heroes neemt je mee naar de beginjaren van het millennium toen het internet nog traag was en alle cool kids een Nokia 3310 en MSN hadden. Pop, indie, dance of early urban: de deejays van Zer00’s Heroes draaien alle hits van de jaren nul overdwars aan elkaar tot één dampende dansavond. Denk aan Gorillaz, Beyonce, de Jeugd van Tegenwoordig, Kings of Leon, Pink, Justin, Queens of the Stone Age, Kosheen, Franz Ferdinand, Britney en zoooooo veel meer.

Son Mieux
Son Mieux is het alter ego van Camiel Meiresonne. Zesentwintig jaar oud, allerminst doorsnee tienerjaren achter zich. Hij speelde al op zijn elfde in een bandje en is professioneel muzikant sinds zijn veertiende. Afkomstig uit Den Haag. Veel van de liedjes op zijn debuutalbum Faire de Son Mieux spelen zich af in het nachtleven van de Hofstad. Camiel is liedjesschrijver, zanger, gitarist, toetsenist, producer. Naast ras-muzikant ook nachtvlinder, romanticus en gevoelsmens. Maar wel eentje die zijn zielenroerselen (en hartzeer) pas omzet tot liedjes als hij er afstand van heeft genomen. Faire de Son Mieux, de albumtitel, is Frans voor ‘het beste uit je zelf halen, alles geven wat je in je hebt.’ Zo iemand is hij. Camiel zit met ziel en zaligheid in de tien hoogstpersoonlijke liedjes van dit debuut.

Op Faire de Son Mieux staan tien pure, afgeronde popliedjes met onweerstaanbare hooks en refreinen. Met een persoonlijk verhaal als in de beste folk, maar ook met een elektronische onderlaag. Deze combinatie resulteert in gesoigneerde, immer dansbare muziek met een diepe emotionele lading. Voilà: het DNA van de Son Mieux-sound. Groot hart, koel hoofd. Camiel Meiresonne is Son Mieux en vice versa.

Cynbel
Goede liedjes, daar begint het mee! Zo bewijst ook het verhaal van de Nederlandse indierockband Cynbel. In 2016 werd de band geselecteerd voor de Popronde, waarna ze meer dan 25 shows door heel Nederland speelden. Niet veel later speelden de drie heren de aftershow van Kensington in Club Ziggo en die van Stereophonics in AFAS Live. Vanaf dat moment ging het hard. Shows in diverse poppodia als Paradiso, Doornroosje en het Patronaat, een eigen clubtour, het voorprogramma van Golden Earring en diverse grote festivals als Bevrijdingspop Zutphen en Huntenpop kan de band op hun CV zetten. De toegankelijke popliedjes van de band bezorgden ze al optredens bij 3FM en Radio 1, maar ook diverse plekken op playlists van Spotify en Apple Music, waardoor de band al meer dan 110.000 keer gestreamd is.

Koningsdag
Koningsdag
Koningsdag
Koningsdag