Jennie Lena

Jennie Lena

Normaal
€ 18,00

Vriendenticket
€ 16,00

Bedragen zijn exclusief €1,20 transactiekosten per online bestelling.
zaterdag
17 november
20:00
20:30
Popzaal
Deuren open: 20:00
Aanvang: 20:30

Entree: €18,00
Entree Vrienden van Gigant: €16,00

Jennie Lena ‘stands out!’. Haar rauwe zangtalent is echt, ongepolijst en ze is ook nog eens grappig. Bij Jennie voel je zowel kracht als gevoeligheid, of ze nou op of naast het podium staat. Ze groeide op in een familie van muzikanten. Van haar overgrootvader tot aan haar ouders: iedereen zong of speelde een instrument. Ze werd beïnvloed door een rijk pallet aan muzikale stijlen: soul, R&B, jazz, hiphop, gospel, funk, folk en blues. Ze sloot deze stijlen in haar hart en dat hoor je onmiskenbaar terug in haar songwriting. Haar muziek balanceert voortdurend op de grens tussen pijn en hoop en daarmee zingt dit natuurlijke podiumbeest recht je hart binnen.

De definitieve doorbraak bij het grote publiek volgde na haar auditie bij The Voice of Holland in 2015. Haar blind audition nummer ‘Who’s Loving You’ ging onmiddellijk viral en daarmee trok ze internationaal de aandacht. De video is inmiddels meer dan 30 miljoen keer bekeken. De populaire Amerikaanse muziekblogger Perez Hilton schreef: "Het was niet alleen de beste auditie voor The Voice of Holland, het was één van de BESTE audities die ik ooit heb gezien voor een zangcompetitie. Jennie is 1 van mijn favoriete vocalisten ooit!".

Jennie heeft nu haar nieuwe album afgerond, dat op 16 oktober 2018 uitkomt. Ze combineert hierop soul, black gospelkoren en akoestische instrumenten met hiphop beats. Ze schreef, produceerde en coproduceerde deze EP in Amsterdam, Los Angeles en New York. Tien songs, tien verhalen: "Elk nummer vertegenwoordigt een persoonlijk thema waar ik in mijn leven mee word geconfronteerd”. De worsteling met volwassen worden, eigenwaarde, moederschap, liefde, leven, dood en haar constante strijd tussen pijn en hoop zijn de ingrediënten van haar songs, maar bovenal gaan ze over eerlijkheid en zelfliefde.
Jennie Lena